مصاحبه آپسیس با دکتر ابوالفضل شهامت دبیر کنفرانس ملی فن آوری ها و کاربردهای نوین ژئوماتیک
کنفرانس ملی فن آوری ها و کاربردهای نوین ژئوماتیک ” ژئوماتیک در خدمت گردشگری “ در تاریخ ۴ و ۵ مهر ماه ۹۷ برگزار می شود. از این رو با دکتر ابوالفضل شهامت دبیر کنفرانس مصاحبه ای انجام شد که در ادامه می خوانیم؛
آپسیس: کنفرانس ملی فنآوری و کاربردهای نوین ژئوماتیک در چه زمانی و با چه هدفی برگزار خواهد شد؟
دکتر ابوالفضل شهامت: هدف بهرهگیری از تجارب اساتید بزرگوار و دانشجویان گرامی دانشگاههای ایران و فرهیختگان نهادهای علمی پژوهشی ایران و فرصتی مناسب جهت تبادل اطلاعات و ارائهٔ یافتههای پژوهشی نوین و گرد هم آوردن صاحبنظران، اندیشمندان، دانشگاهیان، سیاستگذاران و مدیران، سازمانهای ذیربط و علاقهمند، مهندسین مشاور و متخصصان و علاقهمندان مباحث مهندسی ژئوماتیک میباشد. برگزاری این کنفرانس امکان تبادلنظر و ایجاد ارتباط علمی با دانشگاهها و مراکز تخصصی کشور درزمینهٔ مفاهیم مشترک علوم، مهندسی و سایر موضوعات مرتبط با محورهای کنفرانس را فراهم میسازد. این کنفرانس ملی به حول و قوه الهی در تاریخهای ۴ و ۵ مهرماه سال جاری در دانشکده فنی و مهندسی مرند در محیطی بسیار زیبا برگزار خواهد شد.
آپسیس: محورهای اصلی کنفراس چیست؟
دکتر ابوالفضل شهامت: محورهای اصلی کنفرانس شاخه های اصلی علم ژئوماتیک می باشد. این محورها شامل سیستمهای اطلاعات جغرافیایی، سنجش از دور، فتوگرامتری و ژئودزی می باشند. برای استفاده از نظر متخصصان و اطلاع از آخرین مطالعات میان رشته ای و کاربردهای ژئوماتیک حوزه ای کاربردی ژئوماتیک نیز به این محورهای اصلی اضافه شده است.
آپسیس: مهلت ارسال مقالات تا چه زمانی است؟ سرفصل ها و موضوعاتی که کنفرانس در آن مقاله میپذیرد چیست؟
دکتر ابوالفضل شهامت: مهلت ارسال مقالات تا ۲۰ شهریور خواهد بود و موضوعات و سرفصل ها به قرار زیر می باشد؛
حوزه های کاربردی کنفرانس؛
صنعت گردشگری، ژئوتوریسم و اکوتوریسم
پدافند غیرعامل
آلودگی هوا، گردباد و ریزگرد
پزشکی، بهداشت و سلامت
مدیریت بحران
عمران، صنعت و تجارت
علوم زمین
ناوبری در داخل و خارج ساختمان
شهرسازی و برنامه ریزی شهری
محورهای کنفرانس در GIS؛
مدلسازی شهر هوشمند
مدیریت دادههای مکانی حجیم
سیستم های اطلاعات مکانی فراگستر، داوطلبانه و مشارکتی
سرویس های مکان مبنای تحت وب و موبایل
داده کاوی مکانی- زمانی
هوش محاسباتی و بهینه سازی مکانی
شبیه سازی و مدلسازی مکانی
سامانه های حامی تصمیم گیری مکانی
محورهای کنفرانس در RS و فتوگرامتری؛
روش های نوین استخراج اطلاعات از تصاویر راداری
سنجش از دور چندطیفی و ابرطیفی
استخراج هوشمند عوارض از تصاویر
پویشگرهای لیزری
هواپیمای بدون سرنشین و کاربردهای آن در ژئوماتیک
فتوگرامتری برد کوتاه
طراحی و کالیبراسیون سنجندهها
بازسازی سه بعدی و پردازش ابر نقطهای
واقعیت مجازی و واقعیت افزوده
پهپادها
محورهای کنفرانس در ژئودزی؛
ثقل سنجی ماهوارهای
ژئودینامیک و تکتونیک
میکروژئودزی و ژئوتکنیک
ژئودزی ماهواره ای (هندسی و جاذبی)
ژئودزی فیزیکی و هیدروگرافی
پیشرفتهای اخیر در مدلسازی میدان ثقل متغیر با زمان
چهارچوبهای مرجع ژئودتیک
آپسیس: نمایشگاهی که همزمان با کنفرانس برگزار میشود، شامل چه غرفهها و شرکتهایی است؟
دکتر ابوالفضل شهامت: برخی شرکتها جهت ایجاد نمایشگاه در خلال این کنفرانس اعلام آمادگی کرده اند که فعلا برخی از آنها قطعی نشده ولی نمایشگاه هایی که توسط آپسیس و npr برگزار خواهد شد از جمله این نمایشگاه ها می باشند. البته نمایشگاه هایی هم به برخی انجمنهای علمی داده شده تا به ارائه دستاوردهای گروههای خود بپردازند.
آپسیس: چه کارگاههای در طول کنفرانس با چه موضوعاتی برگزار میشود؟ ورود به این کارگاهها برای چه افرادی مجاز است؟
دکتر ابوالفضل شهامت: کارگاههایی که برای این کنفرانس قطعی شده و انشاءالله برگزار خواهند شد شامل ۸ کارگاه می باشند. این کارگاهها شامل:
– آشنایی با نحوه کار اسکنر دستی لیزری
– آشنایی با فتوگرامتری پهپاد و کاربردها
– معرفی پهپاد نقشهبرداری e Bee+
– آشنایی با سنجنده ها و کاربردهای تصاویر حرارتی
– معرفی طرح پیاده شده برای SDI استان آذربایجان شرقی
– آشنایی با گیرندههای ماهوارهای چند فرکانسه و سرشکنی دادهها
– مدیریت و پردازش دادههای سامانه اطلاعات مکانی با استفاده از PostGIS
(آشنایی با عملیات ورزشی- تفریحی ژئوکشینگ(geocaching) با استفاده از GPS دستی)
شرکت کلیه افرادی که در کنفرانس ثبت نام نموده اند در این تمامی این کارگاهها رایگان می باشد. البته با توجه به محدودیت زمانی در تعداد شرکت کنندگان محدودیتهایی وجود دارد که تقدم با افرادی خواهد بود که زودتر ثبت نام نمایند. برای همین منظور فرمی در سایت کنفرانس قرار داده شده تا افرادی که مایل به شرکت در این کارگاهها می باشند این فرم را پر نموده و ارسال نمایند تا با ترتیب ارسال آنها از افراد متقای ثبت نام به عمل آید.
آپسیس: مقالات ارائه شده در چه ژورنالی چاپ خواهد شد؟
دکتر ابوالفضل شهامت: البته امکان چاپ تمامی مقالات در ژورنالها امکان پذیر نمی باشد ولی برای برخی مقالاتی که به عنوان مقالات برتر انتخاب شوند این امکان وجود ندارد. اجازه دهید فعلا در مورد نام مجلات چیزی بیان نشود تا خدای نکرده بعدا بدقول نشویم. ولی خاطرنشان می کنم که این کنفرانس توسط ISC نمایه سازی شده و تحت حمایت سیویلیکا و SID می باشند.
آپسیس: داوران مقالات و هئیت اجرایی کنفرانس را معرفی نمایید.
دکتر ابوالفضل شهامت: داوران مقالات از متخصصان حوزههای مختلف از دانشگاههای سراسر کشور می باشند که اجازه می خواهم جهت رعایت برخی اصول از ذکر نام این بزرگواران خودداری کنم. هیئت داوران زملن برگزاری هم از دانشگاههای تهران، خواجه نصیر الدین طوسی و دانشگاه تبریز و احتمالا یک دانشگاه دیگر باشند. حتی جناب آقای دکتر آل شیخ از دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی و جناب آقای سعادت سرشت از دانشگاه تهران به عنوان سخنرانان کلیدی کنفرانس خواهند بود و از حضور این دو بزرگوار استفاده خواهیم کرد.
در هیئت اجرایی کنفرانس هم افراد مختلفی فعالیت دارند که در راس آنها جناب آقای دکتر پورمحمدی ریاست محترم دانشگاه، دکتر عسکری معاونت محترم پژوهشی دانشگاه تبریز، بنده به عنوان دبیر کنفرانس در خدمت عزیزان هستم. آقای دکتر امامی به عنوان دبیر علمی کنفرانس و خانم دکتر کفاش هم به عنوان دبیر اجرایی کنفرانس می باشند.
آپسیس: برای کسب اطلاعات بیشتر سایت کنفرانس را معرفی نمایید.
دکتر ابوالفضل شهامت: سایت اصلی کنفرانس ngtu.ir و سایت ngtu.tabrizu.ac.ir می باشند.
آپسیس: سخن پایانی برای خوانندگان مجله ی آپسیس
دکتر ابوالفضل شهامت: بنده در اینجا ازکلیه عزیزانی که جهت انجام بهتر این کنفرانس تلاش می کنند تشکر می کنم. همچنین از مجموعه عزیزانآپسیس و به ویژه جناب آقای مهندس میرزاعلی تشکر ویژه دارم که در معرفی و حتی سرمایه گذاری مادی و معنوی کنفرانس تلاش می کنند. از دانشجویان و علاقمندان علم ژئوماتیک هم تقاضا دارم که درصورت تمایل مقالات خود قبل از اتمام زمان مشخص شده ارسال نمایند چون همانگونه که مستحضرید هرچه به زمان کنفرانس نزدیکتر می شویم حجم کاری دوستانتان در مجموعه کنفرانس بیشتر می شود. بنده مطمئنم عزیزانی که یکبار محیط دانشکده فنی و مهندسی مرند را مشاهده نمایند مجذوب فضای دلپذیر این دانشکده خواهند شد و در کنفرانسهای آتی نیز همراه ما خواهند بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کنفرانس ملی فن آوری ها و کاربردهای نوین ژئوماتیک کلیک کنید.