ژئودزیژئوماتیک

تفاوت GLONASS و GPS چیست؟

تفاوت gps و glonass چیست؟
آموزش نقشه برداری آپسیس

تفاوت GLONASS و GPS

سامانه ماهواره ای ناوبری جهانی (GNSS) شامل منظومه ای از ماهواره هایِ در حال چرخش به دور زمین هستند که دائماً سیگنال ارسال می کنند، بطوریکه کاربران را قادر می سازد تا موقعیت خود را تعیین کنند. GLONASS و GPS مثالی از منظومه های GNSS هستند.

سامانه تعیین موقعیت جهانی (GPS) منسوب به سامانه تعیین موقعیت جهانی NAVSTAR، منظومه ای از ماهواره هاست که توسط وزارت دفاع ایالات متحده (DoD) توسعه داده شده است. اساساً، سامانه تعیین موقعیت جهانی برای کاربری نظامی توسعه داده شده بود، اما بعدها برای کاربردهای غیرنظامی در دسترس قرار گرفت. امروزه GPS جزء منظومه های ماهواره ای GNSS است که به طور گستره در جهان استفاده می شود، و شبکه ای با بیش از ۳۰ ماهواره و ۶ صفحه مداری اطلاعات موقعیتی و زمانی را بطور جهانی، و تحت هر شرایط آب و هوایی عرضه می کند.

GLONASS یک مخفف برای عبارت روسی Globalnaya Navigazionnaya Sputnikovaya Sistema (ترجمه فارسی = سامانه ماهواره ای ناوبری جهانی) است. GLONASS در حال حاضر توسط نیروی هوافضای روسیه اداره می شود، و موقعیت و سرعت آنی را هم برای ارتش و هم غیرنظامیان عرضه می کند. توسعه GLONASS در سال ۱۹۷۶ میلادی در اتحاد جماهیر شوروی و بازسازی (ترمیم) و تکمیل آن در اوایل سال ۲۰۰۰ میلادی درست در زمانیکه به اولویت های اصلی دولت تبدیل شده بود، انجام شد. در حال حاضر، GLONASS با شبکه ای از ۲۴ ماهواره با ۳ صفحه مداری نه تنها ۱۰۰ درصد قلمروی روسیه بلکه تمام زمین را پوشش می دهد.

مقایسه GLONASS و GPS

در حال حاضر، تفاوت چندانی بین دو سامانه از نظر قابلیت ها، پوشش جهانی و یا دقت وجود ندارد. با این حال، مدار GLONASS در نیمکره شمالی به دلیل اینکه تعداد بیشتری از ایستگاه های زمینی نسبت به نیمکره جنوبی وجود دارد برای استفاده بهتر است. تفاوت معنی داری بین سامانه های GLONASS و GPS وجود دارد و آن هم روشی است که از طریق آن ماهواره ها با گیرنده ارتباط برقرار می کنند. در GPS، ماهواره ها از فرکانس های رادیویی یکسان (مشابه)، اما کدهای متفاوت برای ارتباط استفاده می کنند. این در حالیست که ماهواره های GLONASS، از کدهای مشابه اما فرکانس های متفاوت استفاده می کنند. که این موضوع ارتباط بین ماهواره ها در یک صفحه مداری را ممکن می سازد.

زمانی GLONASS در اصل به عنوان جایگزینی برای GPS ایجاد شد، اما در حال حاضر شاهد مزایای هر دو سامانه هستیم که به طور همزمان با هم کار می کنند، و تعیین موقعیت دقیق در هر جای زمین را ممکن می سازند. مجموع ۵۵ ماهواره GLONASS و GPS با دسترسی و پوشش جهانی دقت بیشتری را خصوصاً در مناطق شهری نتیجه می دهند.

منبع: transitiva.com

مطالب مرتبط:

۱. DGPS یا DGNSS چیست؟
۲. RTK GPS چیست؟
۳. کاربرد GPS در فوتبال: چگونه تیم ها از GPS قابل پوشیدن در جام جهانی روسیه استفاده کردند


آموزش کار با گیرنده ماهواره ای GPS/GNSS

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره آموزشی کار با گیرنده ماهواره ای GPS/GNSS کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید