تجلیل از اولین بانوی سازمان نقشه برداری کشور
به نقل از سایت سازمان نقشه برداری کشور با حضور خانم پریچهر نامدار در سازمان نقشه برداری کشور از اولین بانوی این مجموعه تجلیل شد.
سازمان نقشه برداری کشور درسال ۱۳۳۱ با ۱۲ پرسنل فعالیت خود را آغاز کرد و درسال ۱۳۳۲ رسما تاسیس گردید و خانم پریچهر نامدار به عنوان اولین زنی بود که در این سازمان مشغول به کار شد.
وی در خصوص آغاز همکاری اش با سازمان نقشه برداری کشور گفت: در آن زمان مراحل تهیه نقشه کاملاً به صورت سنتی و دستی صورت می گرفت. از آنجایی که دانشجوی رشته نقاشی دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران بودم، در اداره ترسیم نقشه فعالیت داشتم.
خاطر نشان می شود علاوه بر ترسیم نقشه های دستی، یکی از ماندگارترین آثار خانم پریچهر نامدار طراحی لوگوی سازمان نقشه برداری کشور است که با گذشت بیش از۶۰ سال از آغاز فعالیت سازمان همچنان به عنوان آرم این مجموعه شناخته شده است.
خانم پریچهر نامدار در این باره گفت: خوشحالم که این لوگو با گذشت چند دهه هنوز گویا است و به خوبی توانسته است مفهوم فعالیت سازمان نقشه برداری کشور را بیان کند.
گفتنی است مهندس صحرانورد مشاور رئیس سازمان و مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل ضمن ابراز خرسندی از حضور خانم پریچهر نامدار در سازمان نقشه برداری کشور، وجود همکاران ارزشمندی همچون ایشان را سرمایه های اصلی سازمان دانست و با اهدای هدایایی رسما از خدمات وی قدردانی نمود.
در ادامه می توانید به مناسبت تجلیل از اولین بانوی سازمان نقشه برداری کشور شرح بیوگرافی خانم پریچهر نامدار را بخوانید.
بیوگرافی خانم پریچهر نامدار
بانو پریچهر نامدار در سال ۱۳۰۹ هجری شمسی در خانواده ای دوستدار فرهنگ و هنر چشم به جهان گشود. وی در سال ۱۳۲۸ با کسب رتبه هفتم به دانشکده هنر های زیبا برای تحصیل در رشته نقاشی راه یافت. او از جمله یکی از شاگردان استاد محسن مقدم نیز بوده است و درس شناخت تاریخ هنر ایران از گذشته تا کنون را نزد این استاد گرانقدر آموزش و تعلیم دیده است.
خانم نامدار در مراحل مختلف زندگی خود نمایشگاههای متعددی از آثار نقاشی خود را به نمایش گذاشت. ایشان پس از سالها تجربه در هنر نقاشی، در سال ۱۳۴۵ نخستین بانوی ایرانی بودند که تکنیک تازه ای را در هنر نقاشی در جهان ایجاد نمودند و در طبیعت گرایی سبکب جدید با نام “ثبت گذشت زمان، حرکت و بازتاب” را به وجود آوردند.
در سال ۱۳۶۵ در آکادمی ایتالیا به نام ایشان صندلی پروفسوری نام گذاری شد و لقب شوالیه هنر را نیز دریافت نمود. بعد از برپایی نمایشگاه های گروهی و انفرادی بسیار در سال های بعد، در سال ۱۳۹۱ با ارزش یابی آثار ایشان، درجه یک هنری را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نمودند.
از جمله دیگر فعالیت های پریچهر نامدار می توان به طراحی آرم یا لوگوی سازمان نقشه برداری کشور نیز اشاره نمود.