نشست علمی “بررسی و تحلیل اطلاعات مکانی بدست آمده از سامانههای نوین نقشهبرداری روز دنیا در پروژههای مختلف نقشه برداری” صبح امروز با سخنرانی مهندس جمشید طالبی، مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور پویا نقش امید در سازمان نقشه برداری کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشهبرداری کشور، طالبی در ابتدا به معرفی سامانههای Laser Mobile Mapping پرداخت و درباره کاربردهای این سامانهها در نقشه برداری توضیح داد.
مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور پویا نقش امید در ادامه با معرفی سامانه لیزر اسکن هوایی میانبرد و دوربین هوایی رقومی، کاربرد این سامانه و توانایی آن در حل مشکلات مرزی و جمع آوری نقاط کنترل را تشریح کرد.
وی همچنین کاربرد نقشههای تولید شده بوسیله سامانه لیزر اسکن هوایی را در بخش معماری، شهرسازی و کنترل ترافیک شهری مطرح کرد و از همکاریهای مشترک «شرکت مشاور پویا نقش امید» با شهرداریها خبر داد و خاطرنشان کرد: نقشههای دقیق با نمایش اطلاعات کافی، منجر به هموار نمودن مسیر بسیاری از برنامه ریزیهای شهری خواهد شد.
مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور پویا نقش امید شرح کاملی از سامانه منحصر به فرد لیزر اسکن هوایی بلند برد توپوگرافی و هیدروگرافی هوایی نیز ارائه کرد.
طالبی در خصوص اهمیت تکنولوژیهای به روز نقشه برداری گفت: با توجه به کاربرد غیرقابل رقابت سامانههای نوین نقشه برداری روز دنیا در برداشت سریع و دقیق و جامع اطلاعات مکانی، شاهد کاهش چشمگیر زمان اجرای پروژهها و همچنین پاسخگویی مناسب به نیازهای جدید کارفرمایان هستیم. بدون استفاده از سامانههای نوین نقشه برداری، بسیاری از پروژه های اجرایی به خاطر محدودیتهای زمانی، فاقد دقت لازم بوده و عملا قابلیت انجام ندارند.
این دانش آموخته نقشه برداری افزود: استفاده از سیستم لیزر اسکنر زمینی برای تهیه نقشه های سه بعدی واقعی شهری، مبلمان شهری، تهیه نقشه تونل، خطوط ریلی و… یکی از مسائل روز در کشورهای پیشرفته است. تهیه نقشه در مناطق مرزی و کریدورهای هوایی یکی دیگر از مشکلات عمده کشورهای مختلف است که امروزه با سامانههای لیزر اسکن هوایی میانبرد انجام میشوند. همچنین برای تهیه نقشههای هیدروگرافی در سواحل کم عمق روشهای سنتی همانند استفاده از اکوساندر، یا عملیاتی نیست و یا باعث تحمیل هزینههای سنگینی میشود.
طالبی درخاتمه سخنرانی خود درباره اهمیت و جایگاه سازمان نقشه برداری کشور میان جامعه نقشه برداران گفت: این سازمان به عنوان تنها متولی دولتی تولید نقشه و اطلاعات مکانی و به عنوان یک قانونگذار در این حوزه، باید تمام نقشههای تولید شده از سوی سایر بخشهای خصوصی و غیرخصوصی را پس از مطابقت با استانداردها و قوانین فنی، تأیید کند. این یکی از مهمترین وظایف سازمان نقشه برداری کشور است؛ چرا که در غیر این صورت این نقشهها از هیج استاندارد و ماهیت فنی برخوردار نخواهند بود.
گفتنی است جمشید طالبی دانش آموخته مهندسی عمران- نقشه برداری از دانشگاه خواجه نصیر طوسی بوده و در حال حاضر به عنوان مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور پویا نقش امید، از فعالان صنف نقشه برداری است.
منبع: سایت سازمان نقشه برداری