اخبار ژئوماتیکچارسوژئوماتیک

حداقل هایی که مهندسان و دانشجویان مهندسی بایست از اینترنت بدانند!

اینترنت,نقشه برداری,مهندسان,گوگل
آموزش نقشه برداری آپسیس

محیط و ابزار دانشگاهی و مهندسی سال ها است که در حال تغییر است. این تغییرات نیز حاصل استفاده از ابزارهای جدیدی همچون کامپیوتر و اینترنت است. استفاده از این ابزارها برای هر استاد، دانشجو و مهندسی ضروری است و باید متخصصان ما با روش صحیح استفاده از این ابزارها و همچنین با موارد کاربرد آنها آشنا شوند.

چگونه از ایمیل هایمان بهتر استفاده کنیم؟

قطعاً شناخت مناسب از کاربردهای ایمیل می تواند برای مهندسان، اساتید و دانشجویان رشته های مهندسی مفید و کاربردی باشد. شیوه نگارش ایمیل بسته به اینکه ایمیل از سوی استاد به دانشجو یا دانشجو به استاد یا بین پیمانکار با کارفرما ارسال می شود متفاوت است. اما نکاتی را می تواند در نظر داشت که با رعایت آن تا حد امکان از این مطمئن شد که ایمیلی که ارسال کردیم خوانده می شود!

  • هر روز تعداد بسیار زیادی ایمیل دریافت می‌کنیم و این ابزار تبدیل به یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی شده است. نکته‌ای که باید در ارسال ایمیل حتماً رعایت شود پر کردن قسمت موضوع یا Subject ایمیل است. حتماً موضوع ایمیل ارسالی را در این فیلد بنویسید تا گیرنده ساده و سریع بتواند اهمیت مطالعه آن را درک کند. در غیر این صورت احتمال خوانده نشدن ایمیل شما به شدت افزایش خواهد یافت.
  • دقت کنید که در هنگام ارسال ایمیل فارسی از فونت Tahoma استفاده کنید. این فونت برای خط فارسی خوانا است. استفاده از فونت‌های دیگر نوشته شما را نامنظم و نازیبا خواهد کرد. در ضمن این فونت در تمام نرم‌افزارهای ارسال ایمیل وجود دارد و نوعی پیوستگی را در کار ایجاد می‌کند.
  • برای ایمیل خود حتماً از قسمت تنظیمات Signature یا همان امضای مناسب انتخاب کنید. سعی کنید برخی از اطلاعات مهم خود را از قبیل لینک رزومه، آدرس شبکه های اجتماعی و خلاصه فعالیتتان حداکثر در یک جمله به گیرنده ایمیلتان که تابه‌ حال هیچ ایمیل دیگری از شما دریافت نکرده در نگاه اول یک شناخت کلی از خودتان ارائه دهید.
  • در مواقعی که به مسافرتی میروید و امکان پاسخگویی سریع را ندارید قسمت مربوط به Auto Responce ایمیل خود را فعال کنید و در آن بنویسید پس از اینکه در تاریخ مد نظر از مسافرت بازگشتم پاسخ ایمیل شما را ارسال خواهم کرد.
  • ارسال ایمیل های دانشجویی حاوی سؤالات عملی به شکلی است که بایست برخی از نکات مهم حتماً در آن رعایت شود.

استفاده از خدمات وب‌سایت های آموزش مجازی در دنیا:

یکی از مهمترین کاربردهای اینترنت برای دانشجویان و مهندسان استفاده از سرویس های آموزش مجازی متداول در دنیاست که از سوی کمیته های تخصصی عمرانی دنیا بعضاً به رایگان و بعضی با هزینه در اختیار همگان قرار دارد.

وبلاگ نویسی مرتبط با رشته تخصصی:

یکی از بهترین شیوه ها برای تبادل اطلاعات تخصصی خودتان در وب استفاده از شیوه وبلاگ نویسی است، منتها نه به شکل کنونی رواج یافته آن در کشور! متأسفانه در کشور ما وبلاگ نویسی تخصصی به معنی اشتراک رایگان اطلاعات سایر پایگاه های تخصصی علمی رواج یافته است درحالی‌که مهندسانمان می توانند از این شیوه برای نشان دادن میزان تسلط خودشان بر دانش تخصصیشان استفاده کنند.

سرویس های اشتراک فایل:

  • دانشجو و استاد باید با سرویس‌های اشتراک فایل آشنا باشد. اغلب اساتید فایلهایی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند که این فایلها هر ترم و در هر کلاس از طریق فلش میان همه دانشجویان جابجا می‌شود. همانطور که می‌دانید با یک بار آپلود کردن فایلها بر روی یکی از سرویس‌های اشتراک گذاری فایل مانند دارپ‌باکس، هر استاد می‌تواند هر بار تنها اقدام به اشتراک گذاری لینک فولدر به اشتراک گذاشته شده بکند.

iphone-676726_1920

  • برای اشتراک فایل در اینترنت، وبسایت ها و ابزار های مختلفی وجود دارد اما من استفاده از سرویس های اشتراک فایل ابری را با توجه به قابلیت های متمایزی که دارند (از قبیل سرویس اشتراک فایل بین چند نفر و استفاده از فایل خودتان از روی هر سیستم درهر کجا) به شما توصیه میکنم. چند نمونه از سرویس های اشتراک فایل ابری عبارتند از دراپ باکس، باکس، گوگل درایو (که متاسفانه به دلیل تحریم بودن کشورمان قادر به استفاده از آن در کشور نیستیم) و … که من استفاده از دراپ باکس را به خاطر سینک بودن با جیمیل و یاهو و بسیاری دیگر از سرویس های معروف به شما پیشنهاد می‌کنم.

google-drive

  • استفاده از سرویس های اشتراک فایل بسته به فرمت فایل می تواند در یکی از سرویس های اختصاصی مربوطه انجام گیرد. برای مثال برای اشتراک فایل های ویدئویی می توان از سرویس هایی همچون یوتیوب ، ویمئو و یا سرویس ایرانی اشتراک فایل های ویدئویی همچون آپارات استفاده کرد ، برای اشتراک فایل های پاورپوینت از سرویس اسلاید شیر slideshare و برای اشتراک ایبوک از سرویس issuu  کمک گرفت.

aparat

  • اما اگر شما یک مهندس هستید که در اینترنت وبلاگ دارید قطعاً برای اشتراک دانش تخصصی خود با دیگران به این سرویس های اشتراک فایل نیاز دارید.

سرویس تقویم آنلاین گوگل Google Calendar:

اگر شما یک مهندس عمران بدقول هستید یا به دلیل ترافیک کاری اتان تاریخ جلساتی را که قبلاً تنظیم کرده اید را سخت به خاطر میاورید قویاً به شما توصیه میکنم برای تنظیم جلسات خود از تقویم گوگل بهره ببرید. می توانید موضوع جلسه و اسامی دعوت شدگان به جلسه را در تقویم گوگلتان بنویسید و با وارد کردن ایمیل افراد حاضر در جلسه برایشان دعوت نامه حضور در جلسه ارسال کنید. این کار نه تنها بر رسمی بودن جلساتتان می افزاید بلکه از این طریق قادر خواهید بود با سینک کردن Google Reminder گوشی اتان با تقویم گوگلی اتان زمان جلسه اتان را از طریق پیغامی مطلع شوید تا دیگر هیچوقت با تأخیر در جلسات مهم خود حاضر نشوید!

google

استفاده از سرویس های جستجو:

امروزه با دنیایی از اطلاعات روبرو هستیم. در مورد هر موضوعی می‌توانید مطالب بسیاری را پیدا کنید. البته باید با روش‌های بهینه جستجو در وب نیز آشنا باشید.اینکه چطور در کمترین زمان بتوانیم به بهترین نتیجه دلخواه از جستجوی مطالب تخصصی مدنظر خود در اینترنت برسیم نیاز به تمرین بیشتر دارد. از بین همه سرویس های جستجوی آنلاین ، سرویس جستجو پیشرفته گوگل را توصیه می‌کنم.

mac-459196

با استفاده از سرویس جدید گوگل امکان جستجو در متن کتاب فراهم شد. در این سایت می توانید در متن صدها کتاب مختلف عباراتی را جستجو کنید. مطابق با اطلاعات ارائه شده در این سایت کتاب‌هایی که از نظر copy right  مشکلی ندارند و انتشار رایگان آن‌ها توسط ناشر اجازه داده شده به طور کامل در دسترس کاربران خواهد بود و در موارد خاصی حتی امکان دانلود کردن کتاب را نیز خواهید داشت.

در ادامه مطالعه این لینک  را برای دریافت اطلاعات مربوط به روش های جستجوی بهتر در گوگل خدمتتان توصیه می‌کنم.

browser-773215_1280

استفاده از مرورگر مناسب همراه با تولبار های تخصصی مرتبط:

از بین مرورگر های موجود (اینترنت اکسپلورر ، موزیلا ، اپرا و گوگل کروم) استفاده از موزیلا و یا گوگل کروم را پیشنهاد می‌کنم، حتما از نصب افزونه های کمکی از قبیل فلش و تولبار های مربوطه بر روی مرورگرتان اطمینان حاصل کنید. اینکار منجر می‌شود تا از امکانات بیشتری از وبسایت هایی که به طور دائم دنبال میکنید بهره ببرید.برای نصب تولبار اختصاصی ۸۰۸ از این لینک می توانید اقدام کنید.

linkedin-400850_1280

آنچه بایست از کار با وبسایت لینکدین LinkedIn بدانیم:

استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای برقراری ارتباط با افراد دیگر در سراسر جهان یکی از مهمترین مزایایی است که می‌توان از وجود اینترنت برد. برای کارهای رسمی معمولاً استفاده از لینکد‌این پیشنهاد می‌شود. با استفاده از این رسانه‌ اجتماعی می‌توانید رزومه کاملی از خود ایجاد کرده و با افراد دیگری که در حوزه علایق شما فعالیت می‌کنند ارتباط برقرار کنید. توجه کنید که محیط این رسانه بر خلاف سایر شبکه های اجتماعی به شدت جدی و کاری است. سعی کنید اطلاعات تحصیلی و کاری خود را با دقت پر کنید. بد نیست به چند مورد نقل قول هایی که از لینک دین می شود هم اشاره کنم:

“Every student is blindly trying to make a resume, but surprisingly many don’t have great LinkedIn profiles,” says Natan Edelsburg, senior vice president at Sawhorse Media. “I often hear, ‘Here’s my resume. My LinkedIn isn’t great, but here’s the link.’ I usually respond, ‘Make it great, and then get back to me!”

لینکدین شبکه ایست عمدتاً برای کاریابی و استفاده از اطلاعات علمی اساتید و مهندسان مطرح در آن، بنابراین اولویت برتری افراد در این شبکه هرچه قوی تر بودن پروفایل کاری اشان است.

از جمله مواردی که لازم است در کار با وبسایت لینکدین به آن توجه کنیم عبارت است از:

  • پروفایل حرفه ای خود را به دقت کامل کنید و از افزودن رزومه ناقص و یا احیاناً غیر واقعی از خودتان بپرهیزید.
  • برای پروفایل خود حتماً تصویر انتخاب کنید و توجه داشته باشید تا این تصویر حتی الامکان به صورت تمام رخ و واضح باشد چراکه قرار است معرف چهره حرفه ای و کاری شما باشد.
  • تخصص های کاری خودتان را در قالب کلید واژه هایی برای بخش Endorsement بنویسید و توجه کنید که منطبق بر واقعیت باشد چراکه از روی فیدبک ناشی از endorse نمودن اعضای لیست کانکشنتان ، شما و سایر بازدید کنندگان پروفایلتان خواهند فهمید که تا چه اندازه کلید واژه های درج شده از سوابق کاری اتان منطبق با واقعیت بوده است.
  • رزومه کاری و تحصیلی اتان را حتی الامکان با اصافه کردن لینک مشاهده تصاویر پروژه مربوطه یا درج آدرس وبسایت و یا وبلاگ خود مستند تر سازید.
  • سعی کنید برای اساتید دانشگاهی و چهره های مهندسی شناخته شده درخواست Connect ارسال کنید تا از این طریق بتوانید با آن‌ها در تماس باشید. این مورد از آن جهت برایتان حائز اهمیت است که خواهید توانست در صورت جلب نمودن نظر این اساتید از آن‌ها بخواهید تا در بخش Ask for recommendation برایتان توصیه نامه جهت نمایش روی پروفایلتان ارسال کنند.
  • از نکات خیلی خوب لینکدین امکان استفاده از اطلاعات علمی مندرج در گروه های تخصصی لینکدین است:

همانطور که اطلاع دارید موج ایجاد فروم ها یا همان انجمن های سؤال و جواب در دنیا یه دهه است که در جریان است اما چند سالی است فروم های لاتین که بر روی سرور های اروپایی و آمریکایی قرار داشتند به دلیل انتشار اطلاعات دارای حق کپی رایت (برای مثال لینک دانلود ایبوک های سایت های آمازون و یا دانلود نرم افزار های روز مهندسی عمران و …) مسدود شده اند و از آن طرف برای آنکه مهندسان در طرح سؤال و دریافت جواب های تخصصی مرتبط با رشته کاری خودشان دچار مشکل نشوند بخش گروه های تخصصی در وبسایت لینکدین پر بارتر و پر ترافیک تر از گذشته شد. از آنجا که افراد حاضر در این گروه ها اکثراً از اساتید دانشگاهی و حرفه ای های رشته شما محسوب می شوند پاسخ های داده شده به سؤالات نسبت به فروم های قدیمی تر حالت علمی تری دارد. الگوی کسب و کار وبسایت لینکدین یک الگوی فریمیوم است بدین معنی که استفاده از حداکثر خدمات وبسایت برای همه رایگان است و برای بخش های ویژه استفاده از خدمات سایت پولی و مختص به کاربران premium میباشد.

اگر شما صاحب کمپانی هستید و میخواهید آگهی کاری کمپانی خود را در این وبسایت منتشر کنید را مدیریت کنید و با تعداد بیشتری از کارجویان در تماس مستقیم باشید می‌بایست حتماً اکانت شما premium باشد. برای این منظور قبلاً شما لازم است کمپانی خود را در لینکدین ثبت کنید.

اگر به دنبال کار هستید و میخواهید چنانچه به آگهی های استخدامی که گذاشته شده پاسخ داده اید در اولویت قرار گیرید می‌بایست حتماً از نوع کاربران premium سایت باشید.

شما با امانت رایگان تنها تا ۲۰۰ نفر را می‌توانید خودتان به لیست Connection مای خود اضافه کنید و از آن بیشتر بایست یا اکانت خود را به پولی آپگرید کنید یا با داشتن ایمیل افراد می توانید برای آنها درخواست Connection بفرستید و یا اینکه منتظر بمانید تا آنها شما را ادد کنند!

 

نوشته مهندس مجتبی اصغری

www.civil808.com

دیدگاهتان را بنویسید