رفع خطای کاربر نظام در بانک وجود ندارد
درصورتیکه یوزر نظام برای حوزه ثبتی ایجاد نشده باشد این خطا بروز میکند.
اخیراً تعدادی واحد ثبتی به ادارات ثبت استان تهران افزودهشده (مانند زیبادشت واقع در محدوده ثبتی سابق کن و یا حوزه لویزان که شامل بخشهایی از محدودههای سابق ثبتی تهرانپارس، قلهک و نارمک است) و طبیعی هست که هنگام ورود به برنامه UPM با خطای «کاربر نظام در بانک وجود ندارد» روبرو شوید.
▪️برای رفع این مشکل ابتدا برنامه MGE را بازکرده پس از واردکردن رمز دکمه شروع را بزنید و «اصلاح ساختار» و «Index Main» را یکبهیک انتخاب کرده و اجازه بدهید تا رنگ این دکمهها سبز شود.
▪️سپس دکمه بازگشت را زده وارد قسمت «تعیین کاربر» شوید.
▪️از قسمت راست صفحه، واحد جدید ثبتی موردنظر را انتخاب کنید.
▪️از منوی کرکرهای «گروه کاربر» گزینه «نظام مهندسی» را انتخاب کرده و در پنجره بازشده شماره پروانه دهرقمی (با صفر ابتدایی) را وارد کنید.
▪️بقیه اطلاعات مانند نام و نام خانوادگی و شماره تلفن و آدرس ایمیل را وارد کنید.
▪️بر روی دکمه «ایجاد دسترسی» کلیک کنید، پرسشی از شما میشود که آیا میخواهید کاربر موردنظر با این مشخصات برای تمامی واحدهای ثبتی ایجاد شود (A را وارد کنید) و یا اینکه فقط برای واحد ثبتی جدید که در مرحله اول انتخاب کردید ایجاد شود (حرف C را وارد کنید). انتخاب گزینه موردنظر بستگی به سیستم شما دارد، اگر فقط همین کاربر در این واحد ثبتی مدنظر شماست که گزینه C کفایت میکند.
▪️سپس در پنجره بعدی بازشده رمز کاربر جدید را وارد کرده و منتظر بسته شدن پنجره sql بمانید. پیشنهاد میشود همان رمزی که برای بقیه کاربران مورداستفاده قرار میگیرد را وارد کنید.
در خبرها آمده که بهزودی برای بهبود خدماترسانی، واحدهای ثبتی جدیدی برای تهران تعریف خواهند شد و محدودههای ثبتی موجود به محدودههای کوچکتری تقسیم و ادارات ثبتی جدیدی تأسیس میشود. بنابراین این عملیات با تأسیس ادارات ثبت جدید باید مجدداً تکرار شود.
ضمناً دوستانی که فایل دیتابیس کار ارجاعی از اداره ثبت با کد قبلی داشتهاند، بایستی فایل دیتابیس با کد جدید را پردازش کنند. لذا متقاضیان را برای دریافت فایل دیتابیس با کد اداره ثبت جدید راهنمایی کرده و سپس کلیه مراحل تهیه نقشه از مرحله فراخوانی تا خروجی واسط را از نو انجام بدهید.
حذف کاربر و تعیین کاربر جدید
برای پاک کردن کاربران سیستم خود بدین ترتیب اقدام کنید:
- ابتدا برنامه MGE را بازکرده پس از واردکردن رمز دکمه شروع را بزنید و «اصلاح ساختار» و «Index Main» را یکبهیک انتخاب کرده و اجازه بدهید تا رنگ این دکمهها سبز شود.
- سپس دکمه بازگشت را زده وارد قسمت «تعیین کاربر» شوید.
- از قسمت بالا سمت چپ صفحه، تکتک کاربران را انتخاب و دکمه قطع دسترسی را بزنید در پنجره قرمز پایین این دکمه یک کاراکتر دلخواه تایپ کنید تا از خطای مستندات حذف دسترسی عبور کند و این کار را تا حذف کلیه کاربران ادامه بدهید.
روش ساخت کاربر جدید بدین ترتیب است:
- ابتدا برنامه MGE را بازکرده پس از واردکردن رمز دکمه شروع را بزنید و «اصلاح ساختار» و «Index Main» را یکبهیک انتخاب کرده و اجازه بدهید تا رنگ این دکمهها سبز شود.
- سپس دکمه بازگشت را زده وارد قسمت «تعیین کاربر» شوید.
- از قسمت راست صفحه، واحد جدید ثبتی موردنظر را انتخاب کنید.
- از منوی کرکرهای «گروه کاربر» گزینه «نظام مهندسی» را انتخاب کرده و در پنجره بازشده شماره پروانه دهرقمی (با صفر ابتدایی) را وارد کنید.
- بقیه اطلاعات مانند نام و نام خانوادگی و شماره تلفن و آدرس ایمیل را وارد کنید.
- بر روی دکمه «ایجاد دسترسی» کلیک کنید، پرسشی از شما میشود که آیا میخواهید کاربر موردنظر با این مشخصات برای تمامی واحدهای ثبتی ایجاد شود (A را وارد کنید) و یا اینکه فقط برای واحد ثبتی جدید که در مرحله اول انتخاب کردید ایجاد شود (حرف C را وارد کنید). انتخاب گزینه موردنظر بستگی به سیستم شما دارد، اگر فقط همین کاربر در این واحد ثبتی مدنظر شما باشد گزینه C کفایت میکند و اگر میخواهید کل کاربران همه حوزههای ثبتی را مجدد ایجاد کنید حرف A را وارد کنید.
- سپس در پنجره بعدی بازشده رمز کاربر جدید را وارد کرده و منتظر بسته شدن پنجره sql بمانید. پیشنهاد میشود همان رمزی که برای بقیه کاربران مورداستفاده قرار میگیرد را وارد کنید. از رمزهای ساده مثل عدد ۱ استفاده کنید.
نکته: درصورتیکه در حال انجام تهیه نقشه پروندهای هستید باید قبل از حذف و ایجاد کاربر کل اطلاعات مربوط به آن پرونده را بهطور کامل از دیتابیس حذف کرده و بعد از ایجاد کاربر جدید، از مرحله فراخوانی فایل عرصه از نو کار را شروع کنید.
رفع مشکلات رمز برنامههای واسط ثبت
برنامه بالا را دانلود کنید. محتویات را unrar کرده و فایل ORA Utility By M.Rafiei.bat را اجرا کنید و گزینه ۵ را انتخاب کنید.
▪️سپس با مشخصات زیر وارد برنامه MGE بشوید:
Username:GIS
Password:1
رفع مشکلات رمز برنامههای واسط ثبت
کلیه موارد زیر بهطور خودکار توسط برنامه رفع مشکلات رمز حل میشود ولیکن اگر مایل هستید بهصورت دستی مشکل را حل کنید از روشهای زیر استفاده کنید:
▪️ اگر یوزر ورود به برنامه یو پی میثم (upm) اکسپایر شده باشد کافیست در برنامه MGE قسمت تعیین کاربر واردشده رمز کاربر موجود را ریست کنید برای این کار یکی از کاربران موجود در فهرست را انتخاب کرده تا مشخصات در صفحه مشاهده شود سپس تیک Rest Password را انتخاب کرده و دکمه “ایجاد دسترسی” را کلیک کنید، در پنجره بازشده پسورد جدید را وارد کرده ok کنید تا کاربر موجود مجدداً بازسازی شود.
▪️ اگر یوزر GIS برای ورود به برنامه MGE اکسپایر شده باشد، برنامه Command Prompt یا همان CMD ویندوز را بازکنید:
برای این کار در منوی آدرس ویندوز تایپ کنید:
%windir%\system32\cmd.exe
سپس با دستور زیر وارد محیط Sql بشوید:
Sqlplus / as sysdba;
اگر با موفقیت انجام شده باشد در پنجره cmd عبارت زیر ظاهر میشود:
SQL>
بعد در محیط sqlplus دستورات زیر را مجزا بهطور کامل تایپ و اجرا کنید، برای اجرا در پایان هر خط بعد از علامت؛ کلید ENTER روی کیبورد را بفشارید:
ALTER USER SYSTEM IDENTIFIED BY $$$;
ALTER USER GIS IDENTIFIED BY $$$;
بجای علامت $$$ پسورد یوزر GIS موردنظرتان را بنویسید. پیشنهاد من برای پسورد عدد ۱ است البته اگر قبلاً این پسورد را استفاده نکرده باشید.
اگر یوزر GIS برای ورود به برنامه mge قفل شده باشد برنامه Command Prompt یا همان CMD ویندوز را باز کنید:
برای این کار در منوی آدرس ویندوز تایپ کنید:
%windir%\system32\cmd.exe
سپس با دستور زیر وارد محیط Sql بشوید:
Sqlplus / as sysdba;
اگر با موفقیت انجام شده باشد در پنجره cmd عبارت زیر ظاهر میشود:
SQL>
بعد در محیط sqlplus دستور زیر را بهطور کامل تایپ و اجرا کنید، برای اجرا در پایان خط بعد از علامت؛ کلید ENTER روی کیبورد را بفشارید:
Alter user GIS account unlock;
«خطای نقشه عرصه یافت نشد» یا «خطای سطر مشخصات ملک نهایی نشده است»
خطای «نقشه عرصه یافت نشد» ناشی از ایراد در دیتابیس ارسالی از اداره ثبت هست و چارهای جز تهیه خروجی واسط جدید توسط اداره ثبت مربوطه وجود ندارد؛ به همین دلیل هنگام تهیه خروجی فایل واسط نیز با خطای «سطر مشخصات ملک نهایی نشده است» روبرو خواهید شد.
برای حل این مشکل باید از اداره ثبت فایل واسط جدید دریافت کرده و ابتدا عرصه قدیمی را با روش حذف دیتابیس از بانک اوراکل پاک کرده و فایل واسط جدید را مجدد فرخوانی کنید و عرصه جدید را به بانک انتقال داده و سپس طبقات را پردازش کرده و پس از آن نسبت به تهیه نقشه رستری اقدام نمایید.
همیشه پیش از شروع کار تهیه نقشههای تفکیک آپارتمانها نخستین کار پس از فراخوانی فایل عرصه ارسالی ثبت، چک کردن این موضوع با کمک دکمه «کنترل برگ نقشههای فیزیکی تحویلی با فایل رقومی وارد شده در بانک» در همان پنجره فراخوانی است، اگر ردیف مربوط به نقشه عرصه ملک موجود نبود باید نسبت به دریافت فایل واسط جدید از اداره ثبت مربوطه اقدام کرد.
خطای Runtime Error 13 Type mismatch
این خطا میتواند در صورت وجودشی و یا خط و یا هر چیز اضافهای که به خطوط بیلد تبدیل نشده باشد، پیش بیاید. برای رفع آن چک کنید که خط یا اشیاء تبدیل نشدهای در سایر لایهها بهجز لایه ۳ و ۴ جا نمانده باشد.
اما mismach معمولاً مربوط به دوخطه بودن خطوط هست یا اینکه خطوط در نقاط گرهی یا به هم نرسیده و یا اضافه داشته باشد و به عبارتی end point to end point ترسیم نشده باشد.
برای رفع این مشکل چک کنید که خطوط در محل تقاطعها در نقطه انتهایی بهطور کامل متصل شده باشند همچنین برای اینکه چند خطی بودن را تشخیص بدهید همه لایهها را بهجز لایه ۳ و ۴ خاموش کرده و اگر چیزی از نقشه موجود بود حذف کنید، سپس کل اجزای نقشه را انتخاب کرده و دستور overkill اتوکد را اجرا کنید، در پنجره بازشده همه گزینهها را تیک زده بعد ok کنید اگر دو خط رویهم باشد، پاک میشود.
خطای Runtime Error 339
این خطا به دلیل عدم رجیستر شدن فایل Msflxgrd.ocx رخ میدهد:
Runtime Error 339: Component ‘Msflxgrd.ocx’ or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid.
برای رفع این مشکل ابتدا فایل msflxgrd.ocx که در نشانی زیر وجود دارد را در پوشه سیستم ویندوز کپی کرده و سپس رجیستر کنید:
C:\up_mysam\dll_system32\MSFLXGRD.OCX
پوشه سیستم ویندوز ۳۲ بیتی:
C:\Windows\System32
پوشه سیستم ویندوز 64 بیتی:
C:\Windows\syswow64
با تایپ دستور زیر در کادر فرمان ویندوز (همان کادری که پایین منوی Start ویندوز قرار دارد) این فایل را رجیستر کنید:
Regsvr32 msflxgrd.ocx
نرمافزار معرفیشده در بالا نیز برای انجام خودکار این کار است فقط برنامه Registrator را اجرا کنید تا مراحل کپی و رجیستر را خودکار انجام بدهد.
لینک دانلود – پکیج نسخه پایه برنامه واسط ثبت
ورژن ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
برنامههای ثبتی بسیار حساس هستند و فایلهای آن به راحتی تخریب میشوند، در صورت بروز مشکل گاهی امکان یافتن ایراد اصلی دشوار است؛ در چنین مواقعی نصب مجدد برنامه های ثبتی راحتترین راه است.
از طرفی در ماههای اخیر مکررا مشاهده شده که آخرین آپدیتهای سایت کاداستر به دلیل اشکالاتی موجب گرفتاری برای همکاران شده یا هنگام تهیه نقشه رستری برنامه دچار ایراد شده و امکان ادامه کار و تهیه صورتمجلس وجود ندارد؛ لذا از این پس آخرین نسخه سالم از پکیج کامل نسخه پایه در این کانال منتشر میگردد.
هرگاه با برنامههای ثبتی با مشکلی جدی روبرو شدید، ابتدا ویندوز را ریستارت کنید اگر مشکلات شما حل نشد باید کل پوشه های برنامههای ثبتی را با یک نسخه سالم جاگزین کنید. برای این کار پوشههای زیر و کل محتویات آنها را از درایو C پاک کنید:
MK_QUERY
up_mysam
UPBUILD
UPPARCEL
UPSERIES.CFG
سپس نسخه پایه بالا را دانلود و اجرا کنید، سپس در صورت لزوم آپدیتهای سایت کاداستر را «به ترتیب تاریخ انتشارشان» اجرا کنید.
تذکر:
پوشه build را پاک نکنید.
سیل بهار ۹۸ و قانون جامع حدنگار (کاداستر)
طبق ماده ۳ قانون جامع حدنگار مصوب سال ۹۳، سازمان ثبت اسناد و املاک مکلف بوده است ظرف ۵ سال (تا سال ۹۸) حدود کلیه املاک عمومی از جمله رودخانهها و مسیلهای دایر و متروکه را از طریق نظام حدنگاری مشخص و تثبیت نماید به نحوی که هیچ یک از نقاط مزبور بدون نقشه و اسناد مالکیت حدنگار نباشند.
بدیهی است حدنگاری مورد نظر قانون، دست آوردهایی نظیر جلوگیری از تجاوز به حریم رودخانهها و مسیلها و همچنین اعاده محدودههای تثبیت شده به حالت اول (بعد از رانش زمینهای سیلزده و جابجایی محدوده) را به دنبال خواهد داشت. اما متاسفانه به دلایل مختلف این امر تحقق نیافته و اکثریت قریببهاتفاق این دسته از اماکن فاقد حدنگاری هستند. در این خصوص، سوالاتی به شرح ذیل مطرح خواهند بود:
- چه دستگاههایی در اجرای این ماده موثر هستند؟
- آیا دستگاههای مزبور همکاری لازم را داشتهاند یا خیر؟
- علل و عوامل عدم اجرای کامل حدنگاری رودخانهها و مسیلها در فرجه مدنظر قانون حدنگارچیست؟
- میزان اراضی مشمول، چه مقدار است و پراکندگی آنها در کشور چگونه است؟
- مقررات و قوانین ناقض یا معارض با ماده ۳ قانون جامع حدنگار کدامند؟
- چگونه میتوان عقبماندگیهای این بخش را به سرعت جبران نمود؟
پرسش و پاسخ مسائل حقوقی
مسئله شماره ۸ – پارک غیرمجاز خودرو در مشاعات آپارتمان چه حکمی دارد؟
▪️پارک غیرمجاز خودرو در مشاعات آپارتمان، مصداق بزه مزاحمت ملکی است
?تاریخ رای نهایی: ۱۳۹۳/۰۳/۲۸
?شماره رای نهایی: 93099702239003
رای بدوی
حسب کیفرخواست دادسرای عمومی ناحیه چهار تهران آقای م.ش. فرزند م. متهم است به ایراد ضرب و جرح عمدی و توهین و فحاشی و ایجاد مزاحمت و تصرف مشاعات موضوع شکایت آقای م.؛ دادگاه با عنایت به شکایت شاکی خصوصی، مودای شهادت شهود و گزارش نیروی انتظامی راجع به نحوه ایجاد مزاحمت به واسطه تصرف مشاعات توسط متهم و صورتجلسات تنظیمی فیمابین مالکین آپارتمان و شخص متهم و دفاعیات بلاوجه متهم و وکیل مدافع ایشان مبنی بر اینکه وی دارای حق استفاده از پارکینگ به اجازه مالک سابق وقوع بزه ایجاد مزاحمت به واسطه تصرف مشاعات به وسیله پارک کردن خودرو توسط متهم محرز است، لذا مستنداً به ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی به تحمل نود و یک روز حبس تعزیری و رفع مزاحمت محکوم میگردد. و در خصوص سایر بزههای منتسب به لحاظ فقد دلیل در توجه اتهام مستنداً به ماده ۱۷۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری رأی به برائت صادر و اعلام میگردد. رأی صادر شده حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رئیس شعبه ۱۰۸۱ دادگاه عمومی جزایی تهران
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ف. به وکالت از آقای م.ش.فرزند م. به آن قسمت از دادنامه شماره 930047 مورخ ۱۳۹۳/۰۱/۲۷ صادره از شعبه محترم ۱۰۸۱ دادگاه عمومی جزایی تهران که ضمن آن نامبرده به اتهام ایجاد مزاحمت با تصرف مشاعات به وسیله پارک کردن خودرو موضوع شکایت آقای الف. و غیره با وکالت آقای م.ع. به تحمل ۹۱ روز حبس و رفع مزاحمت محکوم گردیده است؛ با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه نظر به اینکه در مجموع ایراد و اعتراض موجه و مؤثری از ناحیه تجدیدنظرخواه به عمل نیامده که گسیختن و نقض دادنامه معترضعنه را ایجاب نماید و دادنامه اصداری نیز فاقد ایراد و اشکال مؤثر قانونی است به استناد بند الف ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را با تعلیق مجازات حبس برای مدت دو سال به تجویز مواد ۴۶ و ۴۸ و ۵۱ و ۵۲ و ۵۴ قانون مجازات اسلامی بدین کیفیت تأیید مینماید و چنانچه محکومعلیه ظرف مدت تعلیق مرتکب جرم عمدی جدیدی شود قرار تعلیق مجازات لغو و درباره وی اجرا خواهد شد. رأی صادره قطعی است.
▪️مستشاران شعبه ۳۹ دادگاه تجدیدنظر استان تهران / پژوهشگاه قوه قضاییه
پرسش و پاسخ مسائل حقوقی
مسئله شماره ۹ – مغایرت وضعیت ملک با سند، و خسارت ناشی از اشتباه در تثبیت عرصه چه حکمی دارد؟
▪️مغایرت حدود اربعه مندرج در سند خواهان با وضعیت موجود حدود مجاورین، ناشی از اشتباه نقشهبردار اداره ثبت اسناد بوده و حکم به تصدیق خسارت صادر میشود.
?تاریخ رای نهایی: ۱۳۹۱/۰۹/۲۹
?شماره رای نهایی: 9109970903102467
رای بدوی
ملاحظه میگردد شاکی به طرفیت: ۱ـ سازمان ثبت اسناد جنوب تهران، ۲ـ شهرداری منطقه ۱۲ تهران به خواسته تقاضای صدور حکم مبنی بر تصدیق ورود خسارت، اعلام شکایت نموده است که با عنایت به محتویات پرونده و پاسخهای واصله و اظهارات طرفین در جلسه… با توجه به اینکه وفق نامه شماره… ناحیه ثبت جنوب تهران به شهرداری منطقه ۱۲ تهران، ضرورت داشت پس از اصلاح سند شاکی و مجاورین پروانه صادر گردد و بدون اصلاح اسناد و معین شده املاک و گذر پروانه صادر شده است و با توجه به اینکه نماینده سازمان ثبت اسناد در جلسه… مرقوم داشته: حدود اربعه مندرج در سند مزبور با وضعیت موجود حدود مجاورین مغایرت دارد که مبنای این مغایرت مربوط به اشتباه از ناحیه نقشهبردار اداره ثبت بوده است، لذا شکایت مشارالیه را موجه تشخیص و هر دو خوانده را بالسویه مقصر و رأی به صدور حکم مبنی بر تصدیق ورود خسارت صادر میگردد. رأی مذکور وفق ماده ۷ قانون دیوان عدالت اداری قطعی است.
▪️رئیس شعبه ۳۱ دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه اکابری ـ رسالتی/ پژوهشگاه قوه قضاییه
ضوابط بسیار مهم برای تعیین ارزش معاملاتی املاک و معیارهای تعیین نسبت ارزش املاک مسکونی به تجاری و اداری در مناطق ۲۲گانه شهر تهران طبق مصوبه کمسیون تقویم املاک سازمان امور مالیاتی که از ابتدای سال ۹۸ اجرایی گردیده است.
▪️ مطالعه متن مصوبه و جداول پیوست این مصوبه به کارشناسان رسمی دادگستری، وکلای دادگستری و سران دفاتر اسناد رسمی پیشنهاد میگردد.
▪️طبق مستندات فوق ارزش هرمترمربع پارکینگ یا انباری معادل ۵۰ درصد ارزش هرمتربع از اعیانی همان ملک ارزیابی میگردد.
رفع خطای Activex یا لایسنس ویژوآل بیسیک
در صورتی که با خطاهای زیر روبرو شدید:
—————————
Microsoft Visual Basic
—————————-
License information for this component not found. You do not have an appropriate license to use this functionality in the design environment.
—————————
یا:
—————————
Microsoft Visual Basic
—————————-
ActiveX component can’t create object
—————————-
فایل vbusc.exe را با دسترسی administrator اجرا کنید.
VBUSC.EXE Provides Licensing for Discontinued Controls
فهرست راههای اصلی و فرعی کل کشور همراه با طول راه و عرض حریم و تاریخ تصویب آن
پرسش و پاسخ مسائل حقوقی
مسئله شماره ۱۰ – دعوای مطالبه ثمن پارکینگ در صورت تحویل آپارتمان بدون پارکینگ
سئوال: مبیع مورد معامله یک واحد آپارتمان با داشتن حق پارکینگ بوده است. در زمان تحویل مشخص می شود مبیع فاقد پارکینگ بوده است و خواهان (خریدار) با تقدیم دادخواست مطالبه مبلغی بابت حق پارکینگی را که تحویل وی نشده است می کند.آیا چنین دعوایی قابلیت پذیرش دارد؟
▪️نظر کمیسیون:چنانچه مفروض،این موضوع باشد که وجود پارکینگ در ملک به عنوان وصف یا شرط مبیع مورد توافق قرارگرفته وبهای مورد معامله در مجموع جهت آپارتمان و پارکینگ معین شده باشد،ممکن است چنین متبادر شود که خریدار اختیار فسخ معامله را دارد و اختیار وی ناشی از خیار تخلف ازوصف (شرط صفت) یا تخلف از شرط است. لیکن وجود آپارتمان نسبت به پارکینگ قابل تجزیه است یعنی امکان وجود آپارتمان بدون پارکینگ متصور است و بسیاری از آپارتمان ها عملا و قانونا ممکن است فاقد پارکینگ باشند ،لذا خریدار می تواند مابه التفاوت قیمت ،یعنی ارزش و بهای مستقل پارکینگ را مطالبه کند. / منبع:مجموعه نشست های قضایی در حقوق مدنی، صفحه ۲۱۰ (نشست قضایی دادگستری بابل، مرداد۸۶)
پرسش و پاسخ مسائل حقوقی
مسئله شماره ۱۱ – الزامى به تأمین پارکینگ برای مطب، دفتروكالت و دفاتر اسنادرسمى وجود ندارد
▪️دادنامه شماره ۷۴۷-۷۴۸ مورخ ۱۳۹۵/۹/۳۰ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری:
«با توجه به اینکه مطابق ذیل تبصره بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری، دایر کردن دفتر وکالت و مطب و دفتر اسناد رسمی، ازدواج، طلاق، دفتر روزنامه، مجله و دفتر مهندسی به وسیله مالک استفاده تجاری محسوب نمیشود و این نوع بهرهبرداری به وجود پارکینگ در اماکن غیرتجاری موکول نشده است و الزام به تأمین پارکینگ به شرح مصوبه مورد اعتراض از حدود صلاحیت کمیسیون ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران خارج است،بنابراین بند ۵ صورتجلسه مورخ ۱۳۹۲/۱۱/۲۳ کمیسیون طرح تفصیلی شهر مشهد که برای واحدهای درمانی مندرج در مصوبه، تأمین پارکینگ را الزامی دانسته است خلاف قانون و خارج از حدود اختیارات مرجع تصویب میباشد و به استناد بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال۱۳۹۲ ابطال میشود.»
پرسش و پاسخ مسائل حقوقی
مسئله شماره ۱۲ – صدور سند مشاعی برای مالکان اراضی مشاع زراعی و باغات بلامانع است
▪️رأی شماره ۲۱۰۳ مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۱ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری:
در ماده ۲ قانون جلوگیری از فروش اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی اقتصادی صرفاً تفکیک و افراز اراضی کشاورزی ممنوع شده است و صدور سند مشاعی برای املاک مشاعی به میزان سهام هر مالک بلامانع اعلام شده است و همچنین بند (ج) ماده ۶ اساس نامه سازمان امور اراضی کشور و ماده ۶ قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به شرکتهای تعاونی مسکن مصوب ۸۶/۵/۶ منصرف از موضوع انتقال املاک مشاعی میباشد. بنابراین بخشنامه در این قسمت مغایر قانون و خارج از اختیار مقام تصویب کننده می باشد و ابطال میشود.
پرسش و پاسخ مسائل حقوقی
مسئله شماره ۱۳ – تکلیف دستور التزام به تنظیم سند بدون اخذ پایانکار چیست؟
▪️رأی نهایی شماره 9109970221701461 رای بدوی شعبه ۱۲ و تجدید نظر شعبه ۱۷ تهران
چنانچه در خصوص ملکی پایان کار صادر نشده و صورتمجلس تفکیکی نیز اخذ نگردیده باشد، چون صدور سندرسمی مستلزم دو مقدمه فوق است، دعوای الزام به تنظیم سند رسمی بدون تقاضای الزام به اخذ مجوزهای لازم مذکور قابلیت استماع ندارد.
فهرست شماره پلاکهای ثبتی املاکی که پرونده آنها از اداره ثبت اسناد و املاک پیروزی به اداره ثبت اسناد و املاک خاوران منتقل شده و امورات آنها از این پس در ثبت خاوران انجام خواهد شد.
▪️ستون دوم از راست به چپ، شماره پلاکهای اصلی منتقل شده با تمام فرعیهای آنها هستند.
لینک دانلود نرم افزار ترسیم پلیگون با ابعاد و مساحت دلخواه
یکی از مشکلات تفکیک آپارتمان، ترسیم عرصه براساس محدودیت ابعاد و مساحت مندرج در سند مالکیت هست.
با استفاده از برنامه زیر میتوانید چهارضلعی با زوایای داخلی کمتر از ۱۸۰ درجه و طول و ابعاد دلخواه را ترسیم کنید.
مراحل استفاده از برنامه:
- پس از دانلود برنامه وارد AutoCAD یا Civil3D شوید.
- در command دستور Appload را وارد کرده و فایل AutoGisBalance.VLX را که در مرحله قبل دانلود کرده اید را Load کنید.
- در محیط اتوکد پلیگونی با ابعاد مشخص با کمک تقاطع دوایر ترسیم کنید که به تبع مساحتی غیردلخواه بدست میآید.
- در Command دستور AutoGisBalance را وارد کنید.
- پس از انتخاب پلیوگن ترسیم شده یک راس دلخواه از پلیگون را انتخاب کرده و با جابجایی نشانگر موس در محیط اتوکد شاهد تغییر مساحت براساس تغییر زوایا خواهید بود.
- به محض دستیابی به مساحت مورد نظر کلیک کنید تا پلیگون با مساحت مورد نظر تثبیت شود.
? ببینید: نرمافزار ترسیم پلیگون با ابعاد و مساحت دلخواه
یکی از مشکلات تفکیک آپارتمان، ترسیم عرصه براساس محدودیت ابعاد و مساحت مندرج در سند مالکیت هست.
با استفاده از برنامه AutoGisBalance میتوانید چهارضلعی با زوایای داخلی کمتر از ۱۸۰ درجه و مساحت و ابعاد دلخواه را ترسیم کنید.
سیستم نقشه برداری متحرک
نقشهکشی و نقشهبرداری پوشیدنی
محققان آزمایشگاه علوم رایانه و هوش مصنوعی MIT سیستم نقشهبرداری متحرکی را توسعه دادهاندکه توانایی نقشهبرداری از راه دور و انتقال فایلهای دیجیتالی گرفته شده از محیط را دارد و مهم تر از همه اینکه پوشیدنی است. مفهوم به کار گرفته شده در این فنآوری محلیسازی و نقشهبرداری همزمان یا SLAM است که قبلاً توسط روباتهای نقشهبردار استفاده میشد. این دستگاه راهحلی برای مدیریت در زمانهای بحران به منظور ارزیابی و تعیین مکانهای بحرانی بود.
توانایی پاسخ گویی در زمانهای اضطراری و تولید نقشه در زمان واقعی مانند مکان وقوع حادثه، انتقال طرح فضایی یک ساختمان از راه دور به امدادگران به منظور توانمندسازی آنها در مدیریت بهتر و سریعتر در مواقع اضطراری از مزایای این دستگاه است.
این دستگاه که به حسگرهای مختلفی مجهز است، با کمک آخرین فنآوریهای پیشرفته به تهیه نقشه محیط اطراف خود میپردازد. یک دستگاه مکان یاب به ثبت موقعیت فردی که این تجهیزات را پوشیده و در حال حرکت است، میپردازد. فاصلهیاب لیدار نیز به اندازهگیری بازگشت نور در قوس ۲۷۰ درجه به عنوان بخشی از سیستم نقشهبرداری اتوماتیک میپردازد. ژیروسکوپهای دستگاه نیز به اندازهگیری زاویه انحراف فاصلهیاب به منظور تنظیم نمودن نقشهخوانی میپردازند و شتابسنجهایی سرعت فردی که دستگاه را پوشیده است، اندازهگیری میکنند. فشارسنجی نیز برای اندازهگیری تغییرات فشار هوا در زمانی که یک آتشنشان در طبقات مختلف حرکت میکند، در این دستگاه به کار برده شده است و آخر اینکه، این دستگاه شامل دوربینی است که تصاویر مختلفی را به منظور مقایسه محیط اطراف تهیه میکند. نرم افزار تصویربرداری از دویست نوع ویژگی بصری مربوط به الگوها، توپوگرافی و اجزا سه بعدی بهره میبرد. اطلاعاتی که از تصاویر استخراج میشوند، برای اطمینان با دادههای حسگر مقایسه میگردد تا درستی نقشههای دیجیتال تایید شود.
کاربر با فشردن دکمهای بر روی دستگاه میتواند به ذخیره مکانهای مورد علاقه یا مهم بپردازد، اگر چه محققان پیشبینی میکنند که نسخههای بعدی این دستگاه توانایی نوشتن متن و ضبط صدا را نیز دارد. این دستگاه مانند دوربین عکاسی بر گردن آویخته شده و تقریباً به اندازه یک آیپد با کولهپشتی شامل لوازم اضافی است. ویدیو زیر نحوه کار این دستگاه را در سالنی به منظور ارزیابی تواناییهای این دستگاه نمایش میدهد.
? ببینید: سیستم نقشه برداری متحرک
نقشهکشی و نقشهبرداری پوشیدنی
Automatic building mapping at MIT
مسئولیت موارد ذیل بر عهده ناظر نقشهبردار است:
▪️ درزانقطاع
▪️ حدود اربعه زمین
▪️ بروکف
▪️ حد اصلاحی
▪️ رقوم ارتفاعی ساختمان
▪️ جانمایی ستونها
▪️ جانمایی چاله آسانسور
در صورت عدم حضور ناظر نقشهبردار در پروژه، تمامی مسئولیتهای فوق بر عهده ناظر معمار است.
مسئولیت عدم رعایت جزییات فنی درز انقطاع بر عهده کدامیک از ناظران پروژه است؟
درز انقطاع عبارت است از «ایجاد فاصله بین دو ساختمان مجاور» بهمنظور جلوگیری از برخورد ساختمانها هنگام وقوع زلزله.
چنانچه مهندسان ناظر در حین اجرای عملیات ساختمانی با تخلف و یا تخلفاتی که سبب نقص مقررات ملی ساختمان میشوند برخورد نمایند (نظیر عدم رعایت درز انقطاع)؛ باید بلادرنگ مراتب را با ذکر جزئیات فنی مربوطه بهطور کامل به مرجع صدور پروانه (شهرداری) و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گزارش نمایند.
اما سؤال اصلی آنکه در صورت عدم رعایت جزییات فنی درز انقطاع، کدامیک از ناظران پروژه مسئول شناخته میشوند؟
در پروژههای ۴ ناظره، اساساً با توجه به کنترلهای مشترکی که در بخش سازه و معماری ساختمان در مراحل آکس بندی، اجرای اسکلت و سفتکاری ساختمان وجود دارد، لازم است هر دو ناظر نسبت به بررسی و مطابقت درز انقطاع با نقشههای مصوب پیگیریها و کنترلهای لازم را انجام دهند.
بنابراین در پروژههای ۴ ناظره، هر دو ناظر رشتههای عمران و معماری در ارتباط با عدم رعایت درز انقطاع ساختمان مسئولیت دارند و میزان قصور آنها با انجام کارشناسی پروژه و بررسی اسناد و مدارک و گزارشهای ارائه شده تعیین میگردد.
در پروژههای ۵ ناظره، ناظر نقشهبرداری نیز در جمع ناظران پروژه حضور دارد و بر اساس صلاحیتهای مندرج در جدول شماره ۱۷ مبحث ۲ مقررات ملی ساختمان خدمات خود را ارائه میدهد، لیکن در بند ۱۸-۹ مبحث ۲ عنوان شده است که صلاحیتهای جدول ۱۷ نافی صلاحیتهای سایر مهندسان و مسئولیتهای ناشی از آن برای انجام پارهای از امور مرتبط با نقشهبرداری که در انجام امور نظارت و اجرا تعیین شده است، نمیباشد.
حدود صلاحیت مهندسان نقشهبرداری در امور ساختمانسازی بر اساس جدول ۱۷ مبحث ۲ مقررات ملی ساختمان است
به عبارت بهتر علاوه بر مهندسان نقشهبرداری، مهندسان ناظر در رشتههای معماری و عمران نیز در امور فوق حسب مورد مسئولیت دارند و در صورت بروز اشکال میزان قصور هر یک توسط کارشناسان رسمی دادگستری یا کارشناسان ماده ۱۷ سازمان بررسی و تعیین میشود.
بنابراین در پروژههای ۵ ناظره علاوه بر ناظر نقشهبرداری، ناظران عمران و معماری نیز اساساً با توجه به کنترلهای مشترکی که در بخش سازه و معماری ساختمان در مراحل آکس بندی، اجرای اسکلت و سفتکاری ساختمان وجود دارد، باید نسبت به بررسی و مطابقت درز انقطاع با نقشههای مصوب پیگیریها و کنترلهای لازم را انجام دهند.
قابلذکر است که در پروژههای چهار ناظره یکی از ناظران معماری و عمران (سازه) بهعنوان ناظر هماهنگکننده تعیین میگردد و نقش ناظر هماهنگکننده در جلوگیری بروز چنین اشکالاتی در حین اجرای ساختمان پررنگتر از سایر ناظران است و این موضوع در تعیین میزان قصور، مورد نظر کارشناس قرار میگیرد.
در ارتباط با بحث فوق، مجازات انتظامی برای عملکرد ناظر با انطباق تخلفات انضباطی و حرفهای وی با چهار عنوان زیر قابلبررسی و حکم صادره معمولاً عبارت از محرومیت از پروانه اشتغال و ارائه خدمات مهندسی از یک تا سه سال خواهد بود :
۱- عدم رعایت ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ساختمان و همچنین ضوابط و معیارهای فنی مربوط به آن یا هر اقدام یا عملی که مخالف یا متناقض با مقررات مذکور یا سایر مقررات مربوط جاری کشور باشد.
۲- مسامحه و یا عدم توجه در انجام امور حرفهای بهنحویکه موجب اضرار یا تضییع حقوق صاحبکار شود.
۳- صدور گواهیهای خلاف واقع.
۴- تعلل در تنظیم و تسلیم گزارشهایی که بهموجب ضوابط و مقررات یا دستورات مراجع ذیصلاح قانونی موظف به تهیه و تسلیم آنها به مراجع ذی ربط بوده است.
مقررات مربوط به عقبنشینی املاک واقع در تعریض گذر
رعایت اصلاحی یا عقبنشینی املاک واقع در تعریض گذرها که بر اساس نقشههای طرح توسعهٔ شهری مصوب طرح تفضیلی نیز میزان آن مشخص میشود باید در پروانههای صادره رعایت شود این اصلاحیها بهگونهای است که پس از اجرای کامل در مورد تمام ساختمانهای مجاور معبر بدنهٔ طرفین معبر بهصورت یکنواخت ایجاد و عرض موردنظر معبر پس از اصلاحی بهطور کامل به دست خواهد آمد معابر با عرضهای متفاوت بهصورت بنباز و بنبست میباشند که معمولاً معابر ماشین رویی که ادامهٔ آنها بهصورت پله است بنبست محسوب میشود معابری که بهصورت اختصاصی تلقی میشود در صورتی تعلق به شهرداری ندارند که در سند مالکیت اشخاص عرصهٔ معبر وجود داشته باشد و در این صورت مورداستفادهٔ اختصاصی مالک قرار میگیرد و درصورتیکه معابر عمومی باشد پرداخت غرامت به مالک رسمی امکانپذیر میباشد برای ارائه خدمات عمومی آتشنشانی و… توصیه میشود. در طرحهای توسعه شهری حداقل عرض معابر ۶ متر در نظر گرفته شود لازم به ذکر است به استناد ماده ۲۴ قانون نوسازی و عمران شهری شهرداریها میتوانند در مواقع تنظیم و اجرای طرحهای نوسازی و توسعه معابر با عرض حداقل ۲۰ متر با رعایت نقشهٔ جامع وسیعتر از میزان مورداحتیاج طرح تملک نمایند و در صورت عدم نیاز از طریق مزایده به فروش برسانند وفق اعلام نظر شماره ۸۹/۳۰/۱۵۲۹ مورخ ۸۹/۱۱/۲۶ شورای نگهبان ماده مذکور خلاف موازین شرع شناختهشده و از طرفی با عنایت به قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرحهای دولتی و شهرداریها ماده مذکور نسخ گردیده است.
پرسش و پاسخ مسائل حقوقی
مسئله شماره ۱۳ – تکلیف شیوه انتقال پارکینگ و انباری که در قرارداد معامله ذکر نشده باشد چیست؟
در صورت عدم تصریح در بیع آپارتمان، پارکینگ جزء مبیع محسوب نمیشود.
تاریخ رأی نهایی: ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
شماره رأی نهایی: 9109970224401231
رأی بدوی
در خصوص دعوی ح.د. با وکالت خانم ز.ر. به طرفیت ج.، ج.، پ. و ف. همگی ص. و ز.ز. و ع.ع. وس. غ. به خواسته الزام خواندگان به حضور در دفترخانه اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی یک باب پارکینگ از پلاک ثبتی 32246/123 واقع در بخش ۱۱ تهران به شرح دادخواست تقدیمی دادگاه با توجه به مجموع محتویات پرونده نظر به اینکه حسب مفاد مبایعهنامه شماره ۲۷۱۷۵۶ مورخ 10/4/88 مستند دعوی حکایت از معامله یک واحد آپارتمان با مشخصات مندرج را دارد و دلالتی بر معامله پارکینگ نداشته و پارکینگ نیز جزء مبیع نبوده است و در حقیقت مبایعهنامه مستند دعوی که فیمابین خواهان بهعنوان خریدار و آقای ع.ع. تنظیم گردیده موضوع آن یک واحد آپارتمان است و پارکینگ در مبایعهنامه قید نگردیده و جزء مبیع نمیباشد و از طرفی فیمابین خواهان و مالک رسمی پارکینگ موضوع دعوی نیز هیچگونه قراردادی و یا مدرکی که مبین واگذاری پارکینگ به خواهان باشد منعقد نگردیده و ارائه نشده است. لهذا دادگاه با توجه بهمراتب خواسته خواهان را موجه و ثابت ندانسته مستنداً به ماده ۱۹۷ قانون آیین دادرسی مدنی و ماده ۱۲۵۷ قانون مدنی حکم به بطلان دعوی صادر و اعلام مینماید. رأی صادره حضوری است ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رئیس شعبه ۲۱۰ دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ کردستی
رأی دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی ۱ ـ آقای ح.د.۲ ـ آقای ع.ع. به طرفیت ۱ ـ آقای ح.د. وغیره ۲ ـ آقای ع.ع. و غیره نسبت به دادنامه شماره ۹۱۲۸۰ مورخ 4/5/91 صادره از شعبه ۲۱۰ دادگاه عمومی حقوقی تهران که براساس آن حکم به بطلان دعوی آقای ح.د. به خواسته الزام خواندگان به حضور در دفترخانه اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی یک باب پارکینگ از پلاک ثبتی 32246/123 بخش ۱۱ تهران صادر و اعلام شده است وارد و موجه نمیباشد؛ زیرا دادنامه تجدیدنظرخواسته وفق مقررات و بر اساس محتویات پرونده صادر شده و از ناحیه تجدیدنظرخواهانها علل وجهات موجهی که موجبات نقض و از هم گسیختن دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید ابراز و اقامه نشده است. بر این اساس تجدیدنظرخواهی خارج از شقوق مندرج در ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امورمدنی تشخیص به استناد ذیل ماده ۳۵۸ همان قانون با رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته تأیید میشود رأی صادره قطعی است.
مستشاران شعبه ۴۴ دادگاه تجدیدنظراستان تهران
شیخ علیا لواسانی ـ توحیدی
مستندات
ماده ۳۵۶ و ۳۵۷ قانون مدنی
پرسش و پاسخ مسائل حقوقی
مسئله شماره ۱۴ – آیا امکان تغییر کاربری پارکینگ به واحد مسکونی یا تجاری وجود دارد؟
تبدیل پارکینگ به مسکونی و تجاری ازجمله تخلفات ساختمانی و موجبات صدور رأی به تخریب یا پرداخت جریمه در کمیسیون ماده ۱۰۰ میباشد
تاریخ رأی نهایی:
شماره رأی نهایی: 9109970902903120
رأی دیوان
ماحصل شکایت شاکی، اعتراض و نقض رأی بدوی قطعی شده کمیسیون ماده ۱۰۰ به شرح ستون خواسته میباشد که طرف شکایت بیان نموده شاکی مرتکب تخلف ساختمانی شده که مراتب به کمیسیون بدوی ارجاع که بابت تبدیل پارکینگ به مسکونی به متراژ 20/84 مترمربع و تجاری به متراژ 15/20 مترمربع مازاد بر پروانه رأی به تخریب صادرشده که به لحاظ عدم اعتراض قطعی شده است. نظر به اینکه برابر رأی وحدت رویه شماره 87/212 تبدیل پارکینگ به مسکونی و تجاری خلاف مقررات بوده و شاکی دلیل و مدرکی که مبین حقانیت خود باشد ارائه نداده، مضافاً در روند رسیدگی ایراد و اشکال قانونی مشهود نبوده، لذا شکایت غیر وارد تشخیص و حکم به رد شکایت صادر و اعلام میگردد. این رأی قطعی است. از دستور موقت مورخ … رفع اثر میگردد.
رئیس شعبه ۲۹ دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
اردلان ـ بهرامی
مستندات
رأی وحدت رویه ۲۱۲ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مورخ 87/4/2
پرسش و پاسخ مسائل حقوقی
مسئله شماره ۱۵ – یکی از همسایگان در محل پارکینگ اینجانب انباری احداث کرده است، تکلیف چیست؟
ساخت انباری در پارکینگ مشاعی از مصادیق تصرف عدوانی محسوب میگردد.
تاریخ رأی نهایی: ۱۳۹۱/۱۲/۲۸
شماره رأی نهایی: 9109970224801730
رأی بدوی
در خصوص کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱۶ تهران علیه ف. فرزند الف. دایر بر: تصرف عدوانی (از طریق ساخت انباری در پارکینگ مشاعی در قسمت متعلق به شاکی ح.م. فرزند ع.)، با عنایت به محتویات پرونده ازجمله شکایت مطرحشده از طرف شاکی و با توجه به نظریه کارشناسی و با توجه به اقرار متهم در جلسه دادگاه (شعبه ۱۱۴۵) و با توجه به سایر قرائن و امارات، بزهکاری نامبرده محرز است. مطابق ماده (۶۹۰) قانون مجازات اسلامی ضمن رفع تصرف و اعاده وضع به حال سابق متهم فوق را با رعایت بند ۲ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین (اصلاحی ۱۳۸۸) به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم مینماید. رأی صادره حضوری تلقی ظرف 20 روز بعد از ابلاغ به طرفین دعوی قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاههای تجدیدنظر استان تهران است.
دادرس شعبه ۱۱۴۵ دادگاه عمومی جزایی تهران ـ قیصری
رأی دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی خانم ف. نسبت به دادنامه شماره 000777 مورخ 25/11/1391 شعبه ۱۱۴۵ دادگاه عمومی جزایی تهران که بهموجب آن مشارٌالیها به اتهام تصرف عدوانی از طریق ساخت انباری در پارکینگ مشاعی در قسمت متعلق به شاکی خصوصی آقای ح. وارد نیست زیرا با توجه به محتویات پرونده و اوضاعواحوال منعکسه در آن ازجمله دلائل و مبانی صدور رأی و مفاد کیفرخواست شماره 0003749-19/10/1391 (5/10/1391) دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱۶ تهران صدور رأی مذکور مغایر مقررات مربوطه به نظر نمیرسد. و نظر به اینکه از ناحیه تجدیدنظرخواه دلیلی که نقض رأی تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید اقامه نشده است؛ لذا به جهات مذکوره مستنداً به مدلول بند الف ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری رأی تجدیدنظرخواسته را تأیید مینماید. این رأی قطعی است.
مستشاران شعبه ۴۸ دادگاه تجدید نظر استان تهران
کریمی یزدی ـ شعبانلو
مستندات
ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵
چند نکته در تهیه نقشههای رستری
- دوباره کاری نکنید
هنوز خیلی از همکاران با ترفندهای برنامه ثبت آشنا نیستند و رستری طبقات و قطعات را به طور مجزا انجام میدهند.
در حالی که میتوانید ابتدا نقشه رستری کلیه طبقات را تهیه کرده و سپس در مرحله تهیه رستری قطعات، بجای دکمه ویرایش از دکمه «بازیابی نقشه» استفاده شود تا نقشه رستری ویرایش شده همان طبقه فراخوانی شده و سپس با جابجایی مختصر سه عارضه متنی، آماده ذخیره در بانک شود. - با کمک نرم افزار #Easy_Macro_Recorder تهیه رستری طبقات تیپ را به کامپیوتر خود بسپارید.
پیشنهاد میکنم حتما ماکرو هر طبقه را با همان نام ذخیره و آرشیو کنید تا در آینده اگر مجبور به هر تغییری در نقشه شده و مجبور به حذف طبقات و تهیه مجدد نقشههای رستری بود، با کمک این ماکروهای کوچک با کمترین زحمت رستریها را بازسازی کنید. - در درج مهر و امضای نقشههای رستری نسخه ثبتی اشتباه نکنیم
در لژاندر فعلی کادر نقشههای رستری، جایی برای مهندسان نقشهبردار سازمان نظام مهندسی تعبیه نشده و در جدول زیر نقشه فقط جهت درج مهر و امضای مهندس نقشهبردار ثبت و نماینده ثبت و امضای مالک یا وکیل مالک تعبیه شده است.
نام مهندس نقشهبردار نظام مهندسی به صورت عمودی در حاشیه سمت چپ نقشه درج میگردد لذا توصیه میشود مهندسان نقشهبردار نظام مهندسی نیز در مجاور همین محل مهر و امضا بفرمایند.
از نظر حقوقی هر فردی باید در محل تخصیص داده شده مربوط به خود در نقشه نسبت به درج مهر و امضا اقدام کند لذا امضای اشتباه در محل تعبیه شده برای مهندس نقشهبردار ثبت عملا مشکلاتی ایجاد خواهد.