دوازدهمین همایش ملی روز مهندسی در تاریخ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ تا ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ توسط انجمن خدمات مهندسی استان اصفهان و مرکز تحقیقات مدیریت ایرانیان و تحت حمایت سیویلیکا در شهر اصفهان برگزار می شود. با توجه به اینکه این همایش به صورت رسمی برگزار می گردد، کلیه مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد و شما می توانید با اطمینان کامل، مقالات خود را در این همایش ارائه نموده و از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده نمایید.
حوزه های تحت پوشش:
برگزار کننده: انجمن خدمات مهندسی استان اصفهان و مرکز تحقیقات مدیریت ایرانیان
سایر برگزار کنندگان: تحت حمایت سیویلیکا
شهر برگزاری: اصفهان
شعار دوازدهمین همایش ملی روز مهندسی
“تفکر مهندسی، راهکار بنیادی و پایدار در بهبود و توسعه فضای کسب و کار”
محورهای همایش:
تفکر مهندسی و رفع موانع و چالش های پیش روی اقتصاد بدون نفت نقش تفکر مهندسی و رویکرد مهندسی– محور در رفع موانع و چالش های پیش روی اقتصاد غیر وابسته به درآمدهای نفتی در کشور و پررنگ نمودن نقش بخش خصوصی کشور در تولید ثروت و بهبود شاخص های اقتصادی، در این محور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
تفکر مهندسی و بهبود و توسعه فضای کسب و کار در شرایط پس از رفع تحریم ها، راهبردها و راهکارها
در شرایط حاکم بر جامعه و ورود ایران به دوران پس از رفع تحریم ها، فرصت ها و تهدیدهایی در راستای بهبود و توسعه فضای کسب و کار و خروج از بحران های اقتصادی موجود، به همراه خواهد داشت، در این محور با تأکید بر تفکر مهندسی، به تحلیل این شرایط پرداخته خواهد شد و راهکارهای ارائه شده از سوی دانشگاهیان، اندیشمندان، اقتصاددانان و سایر صاحب نظران، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
تأسیس سازمان نظام مهندسی صنعت، چالش ها و راهکارها
تأسیس سازمان نظام مهندسی در کشور سال هاست که در مرحله تصویب و اجرایی شدن متوقف مانده است. لذا، با عنایت به اینکه ایجاد این نظام می تواند بسیاری از چالش ها و مشکلات موجود در حوزه های صنعتی و مهندسی کشور را هموار نماید، در این همایش به صورت موشکافانه، چالش ها و راهکارهای موجود در این مسیر با حضور مقامات، مسئولین و سایر صاحب نظران در این زمینه، بررسی خواهند شد.
توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی، قابلیت ها، کاستی ها و راهکارها
نقش صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشور باعث بهبود شاخص های اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار می گردد. در همایش سعی خواهد شد، ضمن شناسایی پتانسیل های موجود در این زمینه، کاستی ها و راهکارهای مناسب به منظور توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی با حضور متولیان، صاحب نظران و اندیشمندان، بررسی گردند.
تفکر مهندسی، توسعه پایدار و فناوری های نوین
نقش تفکر مهندسی و رویکرد مهندسی – محور در رفع موانع و چالش های موجود در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار و استفاده از فناوری های نوین، با توجه به تغییرات اساسی که در تعاملات و ارتباطات اقتصادی بین ایران با کشورهای توسعه یافته در حال شکل گیری است، در همایش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
قوانین و نقش حمایت های دولتی در بهبود فضای کسب و کار
طی سال های گذشته، قوانین متعددی با هدف بهبود فضای کسب و کار کشور در مجلس شورای اسلامی و هیئت وزیران، تصویب و ابلاغ شده است. ولی این قوانین در مسیر اجرا دچار چالش هایی بوده و یا زمینه های عملیاتی کردن آنها در کشور فراهم نگردیده است. در این راستا، در همایش با حضور تعدادی از مسئولین و صاحب نظران ذیربط، این قوانین و راهکارهای عملیاتی کردن آنها، مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت .
تحقیقات توسعه ای، انتقال تکنولوژی و بومی سازی دانش فنی
با توجه به شرایط کنونی حاکم بر اقتصاد کشور و به خصوص به روز نبودن دانش و فناوری های مورد نیاز در برخی از صنایع کشور، ضرورت توجه به دانش روز دنیا و تلاش در جهت بومی سازی آن در کشور و همچنین توسعه و بهبود رویکردهای اساسی در تعریف و اجرای تحقیقات و پژوهش در زمینه های مذکور، از اهم مواردی است که در همایش مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
در خصوص تمامی محورهای همایش و موضوعات مرتبط، امکان ارائه مقالات علمی و پژوهشی و همچنین نمونه های اجرایی (Case Study) از سوی اساتید و دانشجویان رشته های فنی و مهندسی و همچنین شاغلین در حوزه های صنعتی، تولیدی و سازمان ها و تشکل های فعال در عرصه های مهندسی، تا تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۵ فراهم خواهد بود.