اخبار ژئوماتیک

اگر می‎خواهید از چگونگی تهیه نقشه مطلع شوید، به تور گردشگری سازمان نقشه برداری کشور بیایید.

آموزش نقشه برداری آپسیس

سه بازدید دانشجویی از سازمان نقشه برداری کشور در ماه اخیر /  اگر می‎خواهید از چگونگی تهیه نقشه مطلع شوید، به تور گردشگری سازمان نقشه برداری کشور بیایید.

به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، این دانشجویان که در مقطع کارشناسی رشته‎های مهندسی آب، محیط زیست و آموزش علوم جغرافیا مشغول تحصیل بودند؛ با حضور در سازمان نقشه برداری کشور از مدیریت‎های (هوایی، کارتوگرافی و GIS ) بازدید و با مهندسان و متخصصان نقشه بردار در این سازمان گفت‎وگو کرده و به صورت عملی با فرایند تولید نقشه آشنا شدند.

در جریان این بازدیدها مهندس بابک شمعی مدیر کارتوگرافی و اطلس های ملی، در خصوص آشنایی دانشجویان با روند کار ادارات این مدیریت و نحوه جستجو در پایگاه نام‎های جغرافیایی کشور توضیحاتی ارائه کرد. ابوالفضل بلندیان رئیس اداره گردآوری آمار و اطلاعات و پایگاه نام‌های جغرافیایی و حسین عیسی‌نیا کارشناس مدیریت کارتوگرافی و زهرا خاکیان کارشناس نقشه­های موردی و موضوعی در خصوص نقشه­های گردشگری پوششی ۳۱ استان ایران توضیحاتی مطرح کردند.

همچنین پایگاه نام‎های جغرافیایی کشور به دانشجویان معرفی شد و روش های مختلف جستجو در این پایگاه از جمله جستجو و رصد نام بر اساس تقسیمات کشوری و مختصات جغرافیایی توضیح داده شد که با چه روشی، موقعیت صحیح نقطه مربوطه، بر روی تصاویر ماهواره‎ای نمایش داده می شود. همچنین چگونگی دسترسی به مختصات، نگارش صحیح، آوای صحیح و موقعیت آن نقاط در تقسیمات کشوری و نقشه‎های مربوطه به دانشجویان آموزش داده شد.

در اداره کل نقشه برداری هوایی و فضایی، تماشای مدل سه بعدی از روی عکس‎های رقومی جذابیت خاصی برای دانشجویان داشت.

پروانه باقرنیا سرپرست قسمت سافت کپی در خصوص تبدیل عکس‎های هوایی به نقشه و تشکیل مدل‎های سه بعدی به وسیله سیستم‎های فتوگرامتری توضیحاتی به دانشجویان ارائه داد از جمله شرح مراحل تولید نقشه از روی عکس های هوایی که عمدتا در این اداره انجام می‎شود. مریم صارمی رئیس اداره تبدیل عکس به نقشه نیز در مواجهه با سوالات پیاپی دانشجویان در خصوص تهیه مدل سه بعدی نقشه از روی عکس های رقومی توضیحات تکمیلی ارائه نمود.

گفتنی است روند تولید نقشه‎های عکسی با استفاده از تصاویر رقومی در اداره پردازش تصاویر رقومی انجام می‎شود. مرضیه پروانه کارشناس اداره پردازش تصاویر رقومی در مورد تهیه نقشه­های کاداستر  ۲۰۰۰ عکسی با استفاده از تصاویر رقومی دوربین های رنگی (اولتراکم) به صورت چهار باند جهت اندازه گیری های زمینی، به­روز ­رسانی و پردازش­های طیفی که در مسائل مربوط به منابع طبیعی و کشاورزی و غیره استفاده می‎شوند؛ توضیحاتی به دانشجویان ارائه داد. همچنین خانم طحان پور در مورد تهیه مدل نقشه رقومی زمین از مدار ارتفاعی سطح زمین و در نهایت تولید شیت های استاندارد در مقیاس ۲۰۰۰/۱ با دانشجویان صحبت کرد. دیدن تصاویر هوایی که به صورت یکپارچه و قائم در یک شیت تهیه شده بود و قدرت تفکیک هندسی بالای این تصاویر (حدود ۱۰ سانتی متر به بالا) جذابیت خاصی برای دانشجویان داشت.

در اداره کل زیرساخت­ها و سامانه­های داده­های مکانی (GIS) مهندس نیما قاسم‎لو رئیس اداره زیرساخت داده‎های مکانی و هماهنگی کاربران سامانه­های اطلاعات مکانی  و خانم رضایی کارشناس انجام امور پایگاه داده­های مکانی به سوالات دانشجویان در خصوص زیر ساخت داده­های مکانی، مفاهیم، تعاریف و اجرای آن در ژئوپرتال طراحی شده توسط این مدیریت توضیحاتی ارائه نمودند. همچنین قابلیت‎های تخصصی این ژئوپرتال با صفحات این سامانه به صورت آنلاین برای دانشجویان  توضیح داده شد.

گفتنی است در جریان این بازدید، یکی از مواردی که نظر دانشجویان را در روند آشنایی با فعالیت‎های سازمان نقشه برداری کشور به خود جلب کرد، نقشه برجسته سطح کشور واقع در محوطه سازمان نقشه برداری کشور بود که از نزدیک با پهنه کوه‌ها و دشت های ایران آشنا شدند. اغلب دانشجویان با مشاهده این نقشه برجسته، به نقطه زادگاه خود رفته و عکس یادگاری می‎گرفتند.

سازمان نقشه برداری کشور آمادگی دارد میزبان کلیه دانشجویان رشته های تحصیلی مرتبط با این حوزه باشد تا از نزدیک در جریان فعالیت‎ها و عملکردهای این سازمان قرار بگیرند.

منبع: سایت سازمان نقشه برداری کشور

مطالب مرتبط:

uav

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره آموزشی پردازش تصاویر پهپاد فتوگرامتری کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید