رئیس سازمان نقشه برداری کشور با اشاره به لزوم تهیه نقشه با مقیاس بزرگ بر اساس نیاز استانها و فقدان نقشه برخی شهرهای کوچک در کشور گفت: هم اکنون از یک هزار و ۲۰۰ شهر کشور حدود ۳۰۰ مورد بدون نقشه است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور به نقل از ایرنا، مهندس مسعود شفیعی روز یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۳۹۷ در دیدار با سرپرست استانداری یزد با اشاره به اینکه سازمان نقشه برداری کشور؛ سازمان حاکمیتی و نهادی دانش بنیان در حال خدمت رسانی در عرصه های مختلف به مردم است، اظهار داشت: این سازمان بر اساس ماده ۱۱ احکام دائمی برنامه ششم توسعه کشور، مسئول و متولی نقشه برداری در کشور است.
وی افزود: در این خصوص طرح های«حدنگار» و «جی نف» با نظارت این سازمان در حال انجام است که بر اساس آنها تصاویر هوایی جدید از ۱۵ میلیون هکتار از اراضی کشور تهیه تا برای تعیین مالکیت سند اقدام شود. رئیس سازمان نقشه برداری کشور ادامه داد: تهیه اسناد مالکیت علاوه بر ایجاد انقلابی عظیم در کشاورزی، زمینه ساز امنیت فکری در میان کشاورزان و بهره برداران نیز خواهد شد.
شفیعی؛ یکی از مشکلات استان یزد را فرونشست زمین در برخی مناطق این استان عنوان کرد و گفت: ادامه این روند نگران کننده بوده و ممکن است آسیب های جدی به زیرساختها از جمله خطوط نفت، گاز، آب و حیات این مناطق وارد کند.
وی خاطرنشان کرد: با توافق های انجام شده میان دستگاه های متولی، از سال جاری اعلام میزان سطح فرونشست زمین در مناطق مختلف ایران به این سازمان محول شده است و میتوانیم به استان یزد در این بخش کمک کنیم.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور افزود: به زودی اطلس جغرافیای استان تهیه می شود تا بتواند به برنامه ریزی دولت در مناطق مختلف کمک کند.
وی با اشاره به لزوم به هنگام سازی نقشه ها توسط شهرداری ها و با کمک استانداری ها نیز گفت: تلاش داریم تا داده های مکانی در راستای توسعه کشور، به صورت رایگان در اختیار همه دستگاه های اجرایی و در همه استانها قرار گیرد.
سرپرست استانداری یزد نیز در این دیدار اظهار داشت: فعالیت سازمان نقشه برداری کشور در معرض دید همه بخشها قرار دارد و با توجه به اهمیت بالای آن باید موردتوجه ویژه مسئولان قرار گیرد.
محمدعلی طالبی افزود: نگاه علمی و درست در تمامی بخشها به مقوله توسعه کشور و استان ضروری است.
وی با بیان اینکه نگاه استانداری به تمامی بخشها نگاه علمی و کارشناسی است، ادامه داد: برخی اقدامات کارشناسی نشده در زمینه توسعه، ممکن است به طبیعت و محیط زیست آسیب رساند به همین دلیل باید این موارد را در شورای تأمین استان بررسی تا مانع آسیب ها شویم.
سرپرست استانداری یزد در ادامه، با اشاره به ظرفیتهای استان در بخشهای مختلف تأکید کرد: سازمان نقشه برداری کشور میتواند از توان تشکیلات اداری و نیروهای انسانی مجرب این استان بهره لازم را ببرد.
در این دیدار دکتر یحیی جمور معاون فنی سازمان و دکتر فرخ توکلی مشاور رئیس سازمان نقشه برداری کشور به همراه مدیران سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد نیز حضور داشتند.