همکاری مشترک سازمانهای نقشهبرداری کشور، امور اراضی و ثبت اسناد برای سنددار کردن اراضی کشاورزی
اعلام آمادگی رئیس سازمان امور اراضی برای واگذاری تمامی مسئولیتهای نقشهبرداری پروژه کاداستر اراضی به سازمان نقشه برداری کشور
مهندس مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشه برداری کشور در نشست مشترک با مسئولین سازمان امور اراضی و سازمان ثبت اسناد و املاک گفت: با اتمام پروژه کاداستر اراضی، روستائیان و کشاورزان میتوانند صاحب سند مالکیت رسمی شوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، نشست مشترک مسئولین این سازمان با مقاماتی از سازمان امور اراضی و سازمان ثبت اسناد و املاک، دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ به میزبانی سازمان نقشه برداری، با موضوع بررسی پروژه کاداستر اراضی کشور، برای سند دار کردن اراضی کشاورزی روستائیان، برگزار شد.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور، در این نشست با اشاره به اینکه پروژه کاداستر اراضی، حدود سه سال پیش با مشارکت سازمان نقشه برداری و سازمان امور اراضی شروع شده و در حال اجرا است، افزود: سازمان نقشه برداری بخش اعظم تعهداتش در این پروژه را انجام داده و در صورت رفع موانع و محدودیتهای مالی با سرعت بیشتری بقیه پروژه انجام خواهد شد.
شفیعی از بخشهای مختلف این پروژه یاد کرد که مواردی همچون عکسبرداری هوایی، عملیات زمینی، نظارت و … را شامل میشد و خاطرنشان کرد: هم اکنون از لحاظ وسعت تصویربرداری از ۱۸ میلیون هکتار این پروژه ، حدود ۸ میلیون هکتار تصویربرداری شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: با تمام ظرفیت سازمان، به دنبال اجرای کامل پروژه هستیم و امیدواریم با بروز کردن تجهیزات عکسبرداری بتوانیم سرعت بیشتری به کار بدهیم.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: تجدیدنظر در بخش نظارت و تدوین دستورالعملهای جدید برای پویایی بیشتر به طور جدی شروع شده و به دنبال استفاده از ظرفیتهای بیرونی در بخش نظارت هستیم.
شفیعی در ادامه اظهار امیدواری کرد مشاورین این پروژه بر اساس چهارچوبهای نظارتی سازمان نقشه برداری کشور انتخاب شوند.
وی ضمن اعلام آمادگی برای پذیرش کامل مسئولیت نقشه برداری و تهیه نقشه پروژه کاداستر از سوی سازمان نقشه برداری کشور، پیشنهاد اولویتبندی مناطق و اجرای پایلوت طرح در یک منطقه محدود را برای تسریع کار ارائه داد.
شفیعی با اشاره به اینکه پروژه کاداستر اراضی منجر به تولید محصولی خواهد شد که ارزش اقتصادی فراوانی دارد؛ بر تسریع روند اجرای این پروژه تاکید کرد.
اعلام آمادگی سازمان امور اراضی برای واگذاری تمامی مسئولیتهای نقشهبرداری به سازمان نقشه برداری کشور
در این نشست مهندس علیرضا اورنگی، رئیس سازمان امور اراضی کشور، ضمن تشکر از سازمان نقشه برداری برای برگزاری این نشست با اشاره به اهمیت پروژه کاداستر اراضی، اظهار داشت: آماده واگذاری تمام مسئولیتهای مربوط به تهیه نقشه برداری این پروژه به سازمان نقشه برداری هستیم.
وی در ادامه «نظارت سازمان نقشه برداری بر این پروژه» را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در مورد تامین منابع مالی لازم هم آمادگی همکاری کامل با سازمان نقشه برداری را داریم.
وی پیشنهاد داد که در جلسات آتی کاداستر اراضی که در وزارت کشاورزی برگزار میشود؛ کارشناسانی از سازمان نقشه برداری نیز حضور داشته باشند.
اورنگی بر استفاده از پتانسیل بخش خصوصی و سایر بخشها مثل سازمان بسیج در این پروژه، نیز تاکید کرد.
۱۲۷۱ ساعت پرواز برای عکسبرداری هوایی از اراضی کشاورزی
در این جلسه، مهندس علی اسلامیراد، مدیر کل نقشه برداری هوایی و فضایی سازمان نقشه برداری کشور با تشریح روند اجرای پروژه مذکور، گزارش کاملی از مراحل انجام آن ارائه داد.
به گفته وی، برای این پروژه تاکنون هزار و ۲۷۱ ساعت پرواز برای تصویربرداری انجام شده و حدود ۴۹ هزار و ۸۴ تصویر تهیه شده است .
وی با اشاره به سه بخش این پروژه اعم از بخش اول «تصویربرداری»، بخش دوم «نظارت» و بخش سوم «آماده سازی تصاویر»، افزود: در حال حاضر حدود ۸ میلیون هکتار تصویربرداری اراضی انجام شده و حدود پنج هزار و ۲۹۰ نقطه در عملیات زمینی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال جاری بتوانیم تصویر برداری اراضی را به ۱۰میلیون هکتار برسانیم.
در ادامه این نشست، مهندس محمد شیخعلیشاهی، مدیرکل کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دکتر صعید از سازمان اسناد و املاک کشور در رابطه با قوانین ثبت و صدور اسناد مالکیت توضیحاتی ارائه دادند.
هزینه ۱۸ میلیارد تومانی برای تهیه نقشههای اراضی کشاورزی
دکتر یحیی جمور، معاون فنی سازمان نقشهبرداری هم در این نشست، با ارائه گزارشی از روند پیشرفت پروژه کاداستر اراضی و با اشاره به اینکه تهیه نقشه به طور کامل در اختیار این سازمان نیست؛ اظهار امیدواری کرد که با دراختیار گرفتن کامل مدیریت و راهبری نقشه و تامین منابع مالی، بتوان سرعت بیشتری به پروژه داد.
جمور افزود: تا کنون حدود ۱۸ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده که ۶ میلیارد آن از منابع داخلی سازمان نقشه برداری بوده است و ۱۲ میلیارد از محل اعتبار این پروژه تامین شده است.
لزوم هماهنگی بیشتر دستگاههای مرتبط
شایان ذکر است در این نشست، مهندس کشاورز، مدیر اطلاعات مکانی اداره کل “IT” وزرات جهاد کشاورزی هم با اشاره به تجربه کشورهای موفق در موضوع کاداستر، خواستار هماهنگی بیشتر دستگاههای مرتبط در این پروژه شد.
همچنین مهندس صفدر نیازی، مدیرکل مهندسی و حدنگاری اراضی کشاورزی(کاداستر) سازمان امور اراضی کشور در این نشست با اشاره به موانع پیش روی این پروژه، اظهار امیدواری کرد با بازنگری در آیین نامهها و در نظر گرفتن پتانسیلهای واقعی، پروژه نقشه برداری از اراضی کشاورزی با روند بهتری دنبال شود.
گفتنی است در این جلسه دیگر مقاماتی از سازمان نقشه برداری از جمله آقایان حبیبالله رحمانی معاون فناوری توسعه، برنامهریزی و هماهنگی امور دستگاه ها، دکتر فرخ توکلی مشاور رئیس سازمان، دکتر علی جاویدانه مدیر خدمات فنی و مهندس کیوان رئیسی معاون اداره کل نظارت و کنترل فنی سازمان نقشه برداری کشور نیز حضور داشتند. همچنین آقای دکتر محمدرضا جهانسوز، عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس بسیج مهندسان کشاورزی نیز در این مراسم حضور داشت.
منبع: سایت سازمان نقشه برداری