در حالی که طبق بررسی های به عمل آمده از سوی اداره کل ژئودزی و نقشه برداری زمینی سازمان نقشه برداری کشور بیشترین میزان نرخ فرونشست در ایران مربوط به شهر تهران در حوالی اتوبان آزادگان به میزان ۲۲ سانتی متر گزارش شده است،بررسی های صورت گرفته توسط انستیتو تحقیقات Deltares در کشور هلند نشان می دهند بیشترین میزان فرونشست در دیگر نقاط جهان مربوط به شهر توکیو در ژاپن با ۲۳٫۹ سانتیمتر در سال بوده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور بررسی های این مرکز تحقیقاتی حاکی ازآناست که بیشترین میزان فرونشست براثر کاهش آبهای زیرزمینی مربوط به شهرهای سنخوزه،تاکسن،ساکرامنتو، و سانفرانسیسکو در ایالات متحده آمریکا، و شهرهای مکزیکوسیتی پایتخت مکزیک، و تهران پایتخت ایران بودهاست. البته کمترین میزان این پدیده مربوط به وست ندرلند در کشور هلند با میزان۷/۱ سانتیمتر در سال بودهاست.
ازمیان شهرهای بزرگی که رسوبات ساحلی و رودخانه های نقش مهم در پدیده فرونشست داشته اند، می توان به شهرهای اوزاکا،نیگاتا،و ناگویا در ژاپن، شهرهای هیوستون،لس آنجلس،و نیواورلئان در آمریکا، و شهرهای لندن در انگلستان،بانکوک در تایلند، و ونیز در ایتالیا اشاره نمود.
بررسیهای به عمل آمده نشان میدهند که عوامل مختلفی در بروز پدیده فرونشست دخیل بوده اند که از مهمترین آنها میتوان عوامل طبیعی همچون حرکات پوسته زمین، تعادل ایزواستاتیک یخچالی وتجمع رسوبات طبیعی، فعالیتهای آتشفشانی،زلزله، و تغییرات آب وهوایی و همچنین عوامل انسانی نظیرفشردگی لایههای سطح زمین براثر ساخت و سازها، زهکشی ها و اکسیداسیون متعاقب آنها،انجماد خاکهای ارگانیک و زغال سنگ خام بر اثر تغییر دادن لایه های شن و گل رس در لایه های سطحی زمین و عوامل دیگری مثل استخراج منابع نفت،گاز، نمک، و آبهای زیرزمینی در لایه های عمیقتر را عنوان نمود.
منبع: انستیتو تحقیقات Deltares در هلند، www.deltares.nT ،
مقاله تحت عنوان: Sinking Cities, An integrated approach towards solutions، تهیه شده در اکتبر ، ۲۰۱۳به روزرسانی شده در ژانویه ۲۰۱۵٫