اخبار ژئوماتیک

تاکید دکتر مباشری بر ضرورت توسعه و گسترش دانش فراگیر نقشه برداری/ جایابی غلط کارخانه‎ها، علت آلودگی هوای پایتخت

آموزش نقشه برداری آپسیس

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه‎نصیرالدین طوسی گفت: دانش نقشه برداری و اطلاعات مکانی باید برای مدیران و تصمیم گیران در کشور تبیین شود تا آنها با شناخت بیشتری از این دانش برای آینده برنامه ریزی کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه‎برداری کشور، مراسم اختتامیه بیست و پنجمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک و سومین همایش ملی مهندسی فناوری اطلاعات مکانی بعد از ظهر روز پنجشنبه اول‌آذر ماه ۱۳۹۷ در محل سالن هفت تیر سازمان نقشه‌برداری کشور برگزار شد. در این مراسم، ابتدا دکتر جمور، دبیر همایش با ارائه گزارشی از برگزاری روند همایش و نمایشگاه ژئوماتیک ۹۷ از تمام مسئولین، اساتید و عوامل اجرایی تشکر کرد.

دومین سخنران مراسم اختتامیه، دکتر محمدرضا مباشری، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بود که مجموعه مباحث، میزگردها، کارگاه‎ها و سخنرانی‎های این همایش در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: بار علمی این همایش بسیار بالا بود.

وی با اشاره به نقش دانش نقشه برداری در جامعه و اهمیت بسیار بالای آن، بر ضرورت توسعه و گسترش این دانش فراگیر تاکید کرد.

به گفته وی، باید در بخش های مختلف اعم از محیط زیست، کاداستر اراضی کشاورزی، مراکز خدماتی، مراکز اقتصادی، جغرافیایی، بخش صنعت، آموزش و پرورش و سایر بخش‎ها از علم نقشه برداری و خدمات سازمان نقشه برداری کشور بهره‎برداری شود.  همچننی حرکت به سوی تولید اطلاعات و داده‎های مکانی و پایش و به روز رسانی این اطلاعات باید سرلوحه کار این سازمان قرار بگیرد.

سازمان نقشه‌برداری متولی پایش و راهبری تولید اطلاعات مکانی

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه متولی پایش و راهبری تولید اطلاعات در بخش های مختلف، سازمان نقشه‌برداری کشور است، افزود: بانک‎های اطلاعات گوناگون باید به صورت پایش شده و به روز در اختیار مردم بگیرد.
وی گفت: رشد سرعت تکنولوژی در جهان بسیار بالاست و تقریبا هر ۴۵ دقیقه یک اختراع در دنیا ثبت می شود. پس باید ما هم به نسبت سرعت رشد تکنولوژی در دنیا حرکت کنیم.

 حرکت به سمت پژوهش‌های کاربردی و درآمدزا

مباشری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه باید به سمت پژوهش‌های کاربردی و درآمد زا حرکت کنیم، گفت: تولید اطلاعات و مکان مند بودن و جایابی صحیح و دقیق در همه بخش ها، مخصوصا در بخش کاشت محصولات کشاورزی، سازه‎های تاریخی و معماری، شهرسازی، صنعت کشور و…. باید مورد توجه قرار گیرد. کما اینکه عدم توجه به محل تاسیس برخی کارخانجات، منجر به افزایش آلودگی هوا در شهرهایی مثل تهران و خرمشهر شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دانش نقشه برداری و اطلاعات مکانی باید برای مدیران و تصمیم گیران در کشور تبیین شود تا آنها با شناخت بیشتری از این دانش برای آینده برنامه ریزی کنند. سازمان نقشه برداری می تواند در این راه پیش قدم باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به فراگیر بودن دانش نقشه برداری و اطلاعات مکانی، اظهار امیدواری کرد که سازمان نقشه برداری با اعمال نقش حاکمیتی خود و تبیین استانداردها، راهبری تولید اطلاعات را برعهده گرفته و متولی خوبی در این بخش باشد.

مباشری با اشاره به نقش بسیار مهم جایابی پروژه ها اظهار کرد: بخش عمده آلودگی هوای تهران به دلیل استقرار کارخانه های صنعتی در جنوب غرب تهران است که عمدتا بادها هم از آن سو به طرف تهران می وزند.

 ایجاد هسته‌ها و اتاق فکر برای تولید ایده نو

او در بخش پایانی سخنان خود افزود: باید هسته‌هایی بصورت زنجیروار در مراکز دانشگاهی و علمی ایجاد کنیم تا با تشکیل اتاق فکر؛ ایده‎های نو در جهت رشد و توسعه تکنولوژی بیافرینند.

این مراسم با اهدا لوح تقدیر به اعضای شورای راهبردی همایش، مسئولین کمیته اجرایی ، ارائه دهندگان مقالات برتر و غرفه داران برتر به پایان رسید.
گفتنی است نمایشگاه ژئوماتیک تا قبل ازظهر روز جمعه در محل سازمان نقشه‌برداری برای بازدید علاقمندان به فعالیت خود ادامه می‎دهد.

منبع: سایت سازمان نقشه برداری کشور

دیدگاهتان را بنویسید