اهدای اسناد و کتب مرجع به کتابخانه سازمان نقشه برداری کشور که در در ملاقات خلبان بازنشسته سازمان نقشه برداری کشور با مهندس شفیعی صورت گرفت
عبدالعلی ایزدییار رئیس اسبق گروه پرواز سازمان نقشه برداری کشور، تعدادی از اسناد دوران خدمت خود در دهههای پیشین و کتب مرجع در حوزه فتوگرامتری را جهت آرشیو و ثبت اسناد در کتابخانه سازمان، به مهندس مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشه برداری کشور تقدیم کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، بسته اهدایی وی، شامل کتبی درباره پیشینه تاریخی عملیات فتوگرامتری، سوابق فعالیتهای فتوگرامتری در جهان، چندین نقشه آمریکایی OMC که این روزها نقشههای GPS هوایی جایگزین آن شده است، نسخی از نشریات پیشین سازمان نقشه برداری کشور، تصاویری از دوران خدمت ایزدییار در سازمان نقشه برداری همزمان با تحویل هواپیماهای دورنیر از آلمان در سال ۷۱ و… بود. تمبر کنفرانس بین المللی نقشه برداری ژئوماتیک در سال ۱۳۷۱ نیز از موارد اهدایی وی به سازمان بود. ایزدییار همچنین نمونههایی از Pocket Computer System (سیستم یادگیری پرواز و انطباق سرعت پرواز وعکس برداری در هواپیما) را هم اهدا نمود.
یکی از دیگر موارد اهدایی وی که مورد توجه رئیس سازمان نقشه برداری قرار گرفت، کاتالوگی با عنوانNational Cartographic Centerبود که به شرح خدمات پروازی سازمان نقشه برداری کشور شامل انواع عکسبرداری، معرفی هواپیماهای سازمان، خدمات داخلی و تجهیزات این هواپیماها، نحوه اسکن و پرینت عکس ها و تبدیل آنها به نقشه های هوایی پرداخته بود. به گفته مهندس شفیعی، چنین کاتالوگهایی را میتوان با توجه به تجهیزات و امکانات پروازی امروز سازمان، بازتولید کرد و در اختیار مخاطبان قرار داد.
ایزدییار در جریان این ملاقات به ذکر برخی خاطرات خود در سازمان نقشه برداری کشورپرداخت. از جمله آنکه وی برای پذیرش در دوره هایITC هلند علاوه بر شرکت در آزمون تخصصی سازمان نقشه برداری و مصاحبه شفاهی از سوی معاونان فنی سازمان، در سفارت هلند و در دانشگاه این کشور نیز مورد مصاحبه قرار گرفته بود. او در بخشی از سخنان خود یادآور شد که هواپیمای فالکن ۲۰ سازمان نقشه برداری کشور از شرکت ملی نفت خریداری شده بود. وی همچنین از تلاش های صورت گرفته برای تجهیز این هواپیما جهت انجام فعالیت های عکسبرداری، گزارشی ارائه کرد. او در این گزارش به مخاطرات نقشه برداری هوایی به ویژه در حوزه مرزی اشاره کرد و گفت: پیش از انقلاب یک بار یکی از هواپیماهای ایران حین نقشه برداری هوایی با هشدار کشور روسیه مواجه شد که بدلیل بی توجهی به این هشدار، هواپیما مورد حمله هوایی روسیه قرار گرفت. چند ماه پس از آن، بار دیگر هواپیمای ایران با هشدار طرف روسی مواجه شد که در خاک روسیه به زمین نشست و توضیحات لازم را ارائه داد. تمامی اینها حاکی از ریسک بالای نقشه برداری هوایی و مخاطراتی است که متوجه خلبانان و عکسبرداران حاضر در این پروازهاست.
لزوم معرفی بیشتر سازمان نقشه برداری به افکار عمومی
ایزدییار که تصاویری از دوران خدمت خود در حوزه فتوگرامتری را به رئیس سازمان نقشه برداری نشان میداد از گمنامی این سازمان و خدمات و فعالیتهایش بویژه با حضور تعداد زیادی از مهندسین و کارشناسان فنی، گلایه کرد و گفت: به لحاظ تعداد مهندسین، سازمان نقشه برداری چیزی کمتر از نهادهایی همچون وزارت صنایع و سازمان محیط زیست ندارد، اما به اندازه این سازمان ها شناخته شده نیست. وی با تاکید بر غنای علمی بالایی که در سازمان نقشه برداری وجود دارد ابراز امیدواری کرد تا با حضور نمایندگانی از این سازمان در صدا و سیما و رسانه ها، هویت و فعالیت و خدمات آن بیش از پیش به افکار عمومی معرفی شود.
محمد محمودی مدیر عامل کانون بازنشستگان سازمان نیز که در این دیدار حضور داشت، بر لزوم گردآوری اطلاعات و خاطرات مسئولان پیشین سازمان تاکید کرد و گفت: لازم است تاریخ شفاهی سازمان گردآوری شود.
ایزدییار در بخش دیگری از این ملاقات یادآور شد که مسئول عکسبرداری هوایی از مرز مشترک ایران، عراق و ترکیه بوده و عکسهای هوایی که وی در آن پروازها گرفته و نقشه هایی که در سازمان نقشه برداری بر اساس آن طراحی شده، به الجزایر برای معاهده ۱۹۷۴ ارائه شده بود که بعدها با اعتراض صدام حسین رئیس جمهور اسبق عراق روبرو شد.
مهندس شفیعی رئیس سازمان نقشه برداری کشور در این دیدار با تقدیر از زحمات و خدمات گذشته آقای ایزدی یار از اقدامات اخیر سازمان نقشه برداری برای معرفی بیشتر این سازمان در فضای رسانه ای خبر داد و تاکید کرد ما باید خود را پاسخگوی نیازهای مردم بدانیم و در این راستا گام برداریم تا بهتر دیده شویم. اگر چه سازمان نقشه برداری یک سازمان تخصصی و فنی است، اما می تواند با معرفی خدمات خود به مردم بیش از گذشته سازمان را به افکار عمومی معرفی کند.
وی با اشاره به اینکه سازمان نقشه برداری کشور مرجع اعلام موارد متعددی از جمله تغییرات ارتفاعی و فرونشست ها در کشور است، اعلام کرد: گزارشات استانی و منطقهایی که در این زمینهها تهیه میشود؛ علاوه بر ارائه آن به مقامات ذی صلاح در وزارت خانه های مختلف، غالبا در فضای رسانه ای کشور نیز قابل طرح است که اقداماتی در این راستا صورت گرفته و خواهد گرفت.
نقشه برداری از اراضی کشاورزی
محمد محمودی مدیر عامل کانون بازنشستگان سازمان در ادامه با اشاره به اینکه در زمان ریاست آقای مصدقخواه در سازمان نقشه برداری، موضوع کاداستر به این سازمان ارجاع شد، ادامه داد: اما ایشان این کار را به سازمان ثبت سپردند که متاسفانه تاکنون هیچ نقشه ای از سوی این سازمان تهیه نشده است.
مهندس شفیعی با تایید سخنان وی، از جلسه اخیرش با مسئولان سازمان امور اراضی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یاد کرد و گفت: در آن جلسه مصوب شد که مسئولیت کلیه نقشه برداری از امور اراضی به سازمان نقشه برداری واگذار شود و سازمان برنامه و بودجه نیز از محل تعیین شده، بودجه آن را تامین کند.
ایزدی یار در پایان این نشست ازحسن توجه سازمان نقشه برداری به بازنشستگان و برگزاری مراسم های سالانه سازمان با محوریت بازنشستگان تشکر کرد.
مهندس شفیعی نیز با اشاره به اینکه بخشی از «هویت سازمان»، گذشتگان و پیشینیان آن هستند، گفت: مایلیم ارتباطمان با بنیان گذاران و همکاران سابق سازمان حفظ شود.
گفتنی است سازمان نقشه برداری کشور ۱۰۰۸ نفربازنشسته دارد که هریک از آنان تجارب ارزشمندی از دوره خدمت خود به یادگار دارند.