به منظور ارزیابی و امکانسنجی راهاندازی ایستگاههای پایش قله دماوند، نشست تخصصی کمیته “راهبردی پایش آتشفشان دماوند “، در روز سهشنبه ۱۳آذرماه در سالن جلسات بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با حضور آقای دکتر سعادت مدیرکل ژئودزی و نقشهبرداری زمینی سازمان نقشهبرداری کشور و نمایندگان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، موسسه ژئوفیزیک، سازمان هواشناسی، پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تشکیل گردید.
به گزارش روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور و به نقل از آقای دکتر سعادت، مدیر کل ژئودزی و نقشه برداری زمینی سازمان، طی روزهای چهارشنبه و شنبه ۱۴ و ۱۷ آذر ماه، محل احداث ایستگاههای مدنظر در دو منطقه رینه و ناندل در دامنه کوه دماوند مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و از ایستگاه لرزهنگاری پایش ملی آتشفشان دماوند سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در منطقه روستای ناندل، بخش لاریجان شهرآمل نیز بازدید بعمل آمد. در این بازدید آقای دکتر سعادت، امکان ایجاد دو ایستگاه دائمی GPS و گرانیسنجی مطلق را به منظور پایش تغییرات پوسته زمین در منطقه و شتاب گرانشی زمین بررسی کرد.
همچنین مقرر شد دستگاههای مربوطه، طرحها و برنامههای اجرایی خود جهت تامین اعتبار و جمعبندی در قالب طرح نهایی ارسال نمایند که برای این منظور طرح “پایش قله دماوند با استفاده از روشهای ژئودتیکی” توسط سازمان نقشهبرداری کشور ارائه گردید.
لازم به ذکر است؛ قله دماوند، جزء آتشفشانهای نیمه فعال کشور محسوب شده که نزدیک به یک چهارم جمعیت ایران در شعاع ۱۰۰ کیلومتری آن سکونت دارند؛ لذا پایش پیوسته فعالیتهای این قله کاملاً مشخص بوده و لزوم جمعآوری دادههای مدنظر از اهمیت بسزایی برخوردار است.