ژئوماتیکنقشه برداری

راهنمای خرید توتال استیشن

توتال استیشن
آموزش نقشه برداری آپسیس

راهنمای خرید توتال استیشن

برای خرید یک توتال استیشن باید به نکات زیر توجه کنید:

۱- دقت اندازه گیری زاویه: خیلی ها فکر می کنند زاویه ای که روی صفحه می بینند همان دقت واقعی دوربین است. مثلاً اگر دوربینی زاویه را با ۱ ثانیه دقت روی صفحه نشان می دهد. این به این معنی نیست که زاویه را با ۱ ثانیه دقت اندازه گیری کرده است. پس به دقت اندازه گیری زاویه که در کاتالوگ درج می شود توجه کنید.

۲- حداکثر طول قابل اندازه گیری: برد اندازه گیری طول در توتال استیشن های مختلف با هم متفاوت است. در حالت تک منشور کمتر و با چند منشور فاصله بیشتری را اندازه گیری می کند. در این مورد هم باید به کاتالوگ توجه کنید.

برای خیلی از کارها برد ۱۵۰۰ متر با تک منشور کافی است. مگر آنکه شما احتیاج به برد بالاتر داشته باشید.

۳- دقت و زمان اندازه گیری طول: این هم نکته مهمی است که باید به آن توجه کنید. هر چه سرعت اندازه گیری طول در حالت نرمال بیشتر باشد نشان دهنده دوربین بهتر است.

۴- باطری: این مورد هم خیلی مهم است. هر چه آمپر ساعت باطری بیشتر باشد، دوربین توتال استیشن بیشتر می تواند روشن باشد. باطری دوربین نباید از انواع قدیمی مثل متال هیدرید Ni-MH باشد. بیشتر دوربین ها دارای باطری نیکل کادمیوم Ni-CD است. نسل جدید باطری ها دارای قابلیت و توان بیشتر مثل نیکل یون Ni-ion است. Ni -POL آخرین نسل از باطری ها نیکل پلیمر ولتاژ و آمپر باطری روی آن درج شده است.

۵- قفل لمب افقی و قائم: بیشتر توتال ها دارای قفل لمب افق و قائم هستند و بعضی دیگر مثل دوربین های لایکا این قفل ها را ندارند (کلاچی هستند). در این مورد باید گفت توتال استیشن هایی که قفل لمب ندارند در کارهایی مثل برداشت نقاط بهتر کارایی دارند. چون مجبور نیستید که قفل های افقی و قائم را دائما باز و بسته کنید که دارای مزایای زیر است:

  • سرعت برداشت بالا می رود.
  • احتمال خرابی توتال استیشن به خاطر فراموشی باز کردن قفلها از بین می رود. (تجربه ای بسیار دردآور!!!)

البته می توانید در کارهای دیگر هم از دوربین های بدون قفل استفاده کنید.

۶- شاقول: این قسمت هم یکی از بخش هایی است که همه توتال ها دارند. که به دو صورت اپتیکی و لیزری وجود دارد. در شاقول های اپتیکی به دلیل اینکه نور از یک سری منشور و عدسی عبور می کند می شکند و تصویر واقعی را به ما نمی دهد. مثلاً وقتی که شما دوربین را دقیقاً روی یک نقطه مستقر کردید در حقیقت روی آن نقطه نیست و این به خاطر همان شکست نور است.

در شاقول های لیزری از نور لیزر برای استقرار دوربین روی یک نقطه استفاده می شود که اشکالات نوع قبل را از بین می برد.

۷- داشتن ال سی دی و صفحه کلید دو طرفه: این مورد هم نکته مهمی است که کمتر به آن توجه می شود. اما در زمان کار متوجه می شوید که این قابلیت چقدر به درد شما خواهد خورد. در مورد صفحه کلید باید گفت که در کل سه نوع صفحه کلید برای توتال ها طراحی شده است:

نوع اول: در این نوع تمام حروف و اعداد به وسیله یک سری دکمه (معمولاً ۴ تا ۶ دکمه) در زیر ال سی دی وارد می شود. مانند دوربین ۴۰۷ لایکا.خیلی ها فکر می کنند که این روش خیلی سختی برای وارد کردن کد و سایر اطلاعات است در حالی که کاملاً در اشتباه هستند.

نوع دوم: چیزی شبیه صفحه کلید موبایل که در آن به هر دکمه ۳ یا ۴ حرف انگلیسی اختصاص می گیرد. و روش وارد کردن اطلاعات خیلی شبیه تایپ کردن پیامک است.

نوع سوم: این مدل خیلی شبیه صفحه کلید رایانه است. که به هر کدام از حروف و اعداد یک دکمه اختصاص داده شده است که خیلی سریع تر از سایر روش ها می توانید از آن استفاده کنید و تنها ایراد آن گران بودن دوربین هایی از این نوع است.

۸- قابلیت اندازه گیری بدون منشور لازم است یا نه؟ این هم یک قابلیت مفید است که در جای خود می تواند برای شما مفید باشد. مثلاً اگر در مناطق کوهستانی کار می کنید در بعضی جاها شاید کارگر نتواند منشور را بگیرد که با این قابلیت می توانید آن مناطق را برداشت کنید. فقط باید به نکات زیر توجه کنید:

  • در این حالت دوربین باطری بیشتری در مقایسه با حالت عادی مصرف می کند.
  • سطحی که برای اندازه گیری طول روی آن قراولروی می کنید بهتر است روشن باشد. سطوح زبر – خاک – گیاهان برای این کار مناسب نیست.
  • بهتر است سطح بازتابنده صاف و تخت و روبه دوربین باشد.

۹- تراز دوربین:در توتال استیشن ها معمولاً یک تراز کروی – یک تراز لوبیایی و دو کمپانساتور (دستگاهی که خطای تراز را اصلاح می کند) وجود دارد. اما در دوربین های جدید تراز لوبیایی جای خود را به تراز الکترونیکی داده است. مثل اکثر دوربین های لایکا. چون من به الکترونیک هم علاقه دارم و مطالعاتی هم در این باره انجام دادم که خلاصه ای از آن ها را درباره تراز الکترونیکی برای شما توضیح می دهم.

تراز الکترونیکی توتال ها چگونه کار می کند؟

حتماً شما درباره گوشی های موبایلی که دارای شتاب سنج هستند چیزی شنیده اید.در حقیقت این قابلیت به وسیله یک آی سی (مدار مجتمع )به وجود می آید که با حرکت کردن گوشی پالس های الکتریکی تولید می کند. این پالس ها به سی پی یوی گوشی فرستاده می شود که در آنجا با انجام محاسباتی گوشی از این پالس ها برای انجام کارهایی که احتیاج به این قابلیت دارد استفاده می کند. از همین نوع آی سی ها در تراز الکترونیکی دوربین به کار رفته فقط فرق آن با موبایل دقت و حساسیت بالا و جفت بودن آن ها است.

مزایای این تراز الکترونیکی نسبت به تراز معمولی چیست؟

ترازهای لوبیایی معمولی به تکان و ضربه حساس هستند و دقت خود را از دست می دهند. اما در تراز الکترونیکی دیگر این اشکال وجود ندارد چون دیگر اجزا مکانیکی وجود ندارد.

۱۰- میزان حافظه داخلی و قدرت سی پی یو: این موارد هم که اصلاً مورد توجه قرار نمی گیرد. ولی هر چه سی پی یوی توتال قوی تر باشد. سرعت آن بیشتر می شود مثلاً در موقعی که یک نقطه را برداشت می کنید و اطلاعات در حال محاسبه و ذخیره است تفاوت سی پی یو های مختلف خود را نشان می دهد.

رحیم فیضی


توتال استیشن سندینگ آرک 5

 

توتال استیشن SANDING مدل ARC5 گارانتی دو ساله

نسل چهارم توتال استیشن های سندینگ بر پایۀ آخرین دستـاوردهـای علمـی در صنایـع اپتیک و الکترونیـک باز طراحی و تولید گردیده است. کیبورد آلفانومریک ارتقاء یافته، سنسورهای قرائت زاویه On Main، الگوریتم جدید محاسبات طول و زاویه، CPU با سرعت ۷۲۰ مـگاهـرتـز، باطـری لیتیـومـی، سیستم جدیـد لمب محورهای دوگانه از نوع Dense Ball از جمله این تغییرات هستند. با توجه به اینکه محصولات سندینگ طی سالیان متوالی همواره در رده پر فروش ترین توتال استیشن هـا در حوزه تجهیزات نقشه بــرداری ایـران قرار داشته، لذا این تغییرات جهت ارج نهادن به اعتماد و استقبال کاربران و ارتقای سطح رضایت مندی شما به بالاترین میزان ممکن اعمال گردیده و قطعاً نسل جدید توتال استیشن های سندینگ با داشتن بـالاتریـن سطح کیفیت و امکانـات بـی نظیر سخت افزاری و نرم افزاری رضایت شما را فراهم خواهد آورد.

دیدگاهتان را بنویسید